Suncokret punjena pogača – Ljiljana Stanković

0

Suncokret punjena pogača – Ljiljana Stanković

Suncokret punjena pogača – punjena pogača sa suvim vratom, kačkavaljem dovoljna je za večeru sa jogurtom ili kiselim mlekom.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Suncokret punjena pogača - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Suncokret punjena pogača – Ljiljana Stanković

Punjena pogača sa suvim vratom , kačkavaljem dovoljna je za večeru sa jogurtom ili kiselim mlekom.
Vreme pripreme 45 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 1 hour 15 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 700 g. brašna
  • 1 svež kvasac
  • 3 dl. mleka
  • 1 dl. ulja
  • 1 kašika soli
  • 1 kašičica šećera
  • 150 g. suvog vrata
  • 150 g. kačkavalja
  • 1 jaje
  • 20 g. lana 30susama

Uputstvo za pripremu

  1. U dogovarajućoj posudi sjediniti mlako mleko, kvasac, kašičicu brašna i šećer pa izmešati i ostaviti da nadođe. u veću posudu za mešenje sipati brašno, dodati nadošao kvasac ulje i so. Dobro raditi testo sve dok ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti da nadođe. Nadošlo testo premesiti , izdvojiti jednu trećinu i ostaviti sa strane a ostatak testa razviti u pravougaonik debljine 0, 5 cm. pravougaonik od testa posuti sa dve trećine rendanog kaškavalja i suvog vrata, pa urolovati. Rolat iseći na parčad debljine 2 cm. preostalo testo razvući u pravougaonik , preseći po sredini kako bi se dobile dve trake.trake od testa posuti preostalim suvim vratom i kačkavaljem. Urolovati prvo jednu traku a zatim oko nje drugu. Tepsiju nauljiti , u sredinu staviti umotane trake a okolo vertikalno poređati parčad rolata. Premazati umućenim jajetom središni deo posuti semenom lana a parčad rolata susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 c, dok ne porumeni oko pola sata.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.