Suncokretov hleb – Kristina Gašpar

Suncokretov hleb – mnogi kažu da neke od hlebova koje pripremam nikada nisu videli, a još manje probali. Potrebno je samo malo mašte oko kombinacije sastojaka i to je sve.

Suncokretov hleb - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Suncokretov hleb – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Suncokretov hleb – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Suncokretov hleb – mnogi kažu da neke od hlebova koje pripremam nikada nisu videli, a još manje probali. Potrebno je samo malo mašte oko kombinacije sastojaka i to je sve.

  • 500 gr crno brašno (tip 850 ili 950)
  • 1 kašičica so
  • 2 kašičice šećer
  • 10 gr kvasac (sveži)
  • 100 gr suncokret (oljušteni)
  • 2 dl voda (mlaka)
  • 1 dl voda (gazirana)
  1. Suncokret izblendirajte sa mlakom vodom.
  2. Kvasac i šećer razmutite u „kiseloj“ vodi.
  3. U činiji sjedinite sve suve sastojke, napravite udubljenje, sipajte smesu od suncokreta i kvasac.
  4. Umesite testo.
  5. Ostavite ga da naraste – da se udvostruči.
  6. Oblikujte hleb, dekorišite ga po želji semenkama suncokreta i ostavite na toplom mestu da narast, 20 tak minuta.
  7. Pecite ga u zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 20 minuta i 15-tak minuta na 200 stepeni.
Hleb prvo pečem na nižoj, pa na višoj temperaturi kako bi bolje narastao s obzirom da ima „teške“ sastojke – crno brašno i pastu od suncokreta.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Suncokretov hleb – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.