Suncokretov hleb – Kristina Gašpar

17

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Suncokretov hleb – mnogi kažu da neke od hlebova koje pripremam nikada nisu videli, a još manje probali. Potrebno je samo malo mašte oko kombinacije sastojaka i to je sve.

Suncokretov hleb - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Suncokretov hleb – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Suncokretov hleb – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Suncokretov hleb – mnogi kažu da neke od hlebova koje pripremam nikada nisu videli, a još manje probali. Potrebno je samo malo mašte oko kombinacije sastojaka i to je sve.

  • 500 gr crno brašno (tip 850 ili 950)
  • 1 kašičica so
  • 2 kašičice šećer
  • 10 gr kvasac (sveži)
  • 100 gr suncokret (oljušteni)
  • 2 dl voda (mlaka)
  • 1 dl voda (gazirana)
  1. Suncokret izblendirajte sa mlakom vodom.
  2. Kvasac i šećer razmutite u „kiseloj“ vodi.
  3. U činiji sjedinite sve suve sastojke, napravite udubljenje, sipajte smesu od suncokreta i kvasac.
  4. Umesite testo.
  5. Ostavite ga da naraste – da se udvostruči.
  6. Oblikujte hleb, dekorišite ga po želji semenkama suncokreta i ostavite na toplom mestu da narast, 20 tak minuta.
  7. Pecite ga u zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 20 minuta i 15-tak minuta na 200 stepeni.
Hleb prvo pečem na nižoj, pa na višoj temperaturi kako bi bolje narastao s obzirom da ima „teške“ sastojke – crno brašno i pastu od suncokreta.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.