Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Sunđer vekne – Dana Drobnjak

2

Sunđer vekne – ovako spremljen hleb dugo ostaje mekan i svež.

Sunđer vekne - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
Sunđer vekne – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Dana Drobnjak, blog Danina kuhinja >>>

Sunđer vekne - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Sunđer vekne - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online

Sunđer vekne - ovako spremljen hleb dugo ostaje mekan i svež.
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 1 hour 45 minutes
Broj osoba 8 osoba

Sastojci

  • 2,5 dl vode hladne
  • 50 gr brašna
  • 2,5 dl vode mlake
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 komad jaje
  • 60 gr kisele pavlake
  • 0,5 dl ulja
  • 800 gr brašna

Uputstvo za pripremu

  1. U 2.5 dcl hladne vode dodati 50 gr brasna, dobro izmesati, kuvati da se zgusne i ostaviti da se ohladi. U 2,5 dcl male vode dodati 1 kašiku suvog kvasca, 1 kašičicu šećera, da stane 5 minuta pa dodati 1 jaje, 60 gr kisele pavlake, 1 kašičicu soli,1/2 dcl ulja, ohladjeno skuvano brašno sa vodom i 800 gr brašna. Zamesiti testo izraditi i ostaviti da nadolazi. Testo kad nadodje, izraditi i podeliti na 4 dela. Svaki deo razvaljati u elipsast krug i urolati, staviti u kalup prethodno obložen papirom.
    Sunđer vekne - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
  2. Premazati vekne sa 1 kažikom vode, po vrhu malo narezati, posuti susamom i ostaviti da stanu 25-20 minuta i peći na 180 stepeni 30 minuta.
    Sunđer vekne - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

2 Komentara
  1. Miodrag Ilic kaže

    Odličan recept. Juče smo ga isprobali.

    1. Dana Drobnjak kaže

      Hvala na isprobavanju, drago mi je da vam se svidja.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.