Supa sa flekicama i griz knedlama – Tatjana Stojanović

Supa sa flekicama i griz knedlama – domaća supa – najbolja, probajte!

Supa sa flekicama i griz knedlama - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online
Supa sa flekicama i griz knedlama – Tatjana Stojanović – Recepti i Kuvar online

Supa sa flekicama i griz knedlama – Tatjana Stojanović

Supa sa flekicama i griz knedlama – domaća supa – najbolja, probajte!

  • 1 kg meso za supu od kokoske
  • 3 korena šargarepe
  • 2 korena persuna
  • suvi začin (po ukusu)
  • 1 komad crni luk
  • 2 komada krompir
  • 100 gr testo flekice
  • 1 komad jaje
  • 3 supene kasike griz
  • 1 cep ulje
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)
  1. Staviti meso za supu od kokoske(noge,vrat,glava,ledja,krila,srce,jetra)staviti u lonac,naliti vodu.
    Staviti da se kuva.
    U toku kuvanja skidati penu(da bi supa bila bistra)
    Nakon sat vremena kuvanja na srednjoj temperaturi dodati ociscen crni luk,sargarepu,krompir i persun.
    Kuvati jos oko sat vremena(zavisi koliko je koka stara)Zaciniti supu po ukusu.
    Za knedle:Izmutiti jedno jaje ,dodati malo ulja(koliko stane u jedan cep)i tri kasike griza.Dobro izmesati pa ostaviti u frizider desetak minuta.
    Kada je supa gotova,procediti je pa ukuvati testo flekice.Kasikom spustati knedle od griza da se kuvaju.
    Kuvati testo i knedle pet minuta i supa je gotova.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Supa sa flekicama i griz knedlama – Tatjana Stojanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.