Supa sa knedlama – Suzana Mitić

0

Supa sa knedlama – kao neizostavni nedeljni rucak gde se svi clanovi porodice okupljaju.

Supa sa knedlama - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Supa sa knedlama – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Supa sa knedlama - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Supa sa knedlama – Suzana Mitić

Supa sa knedlama - supa kao neizostavni nedeljni rucak gde se svi clanovi porodice okupljaju.
Obrok Ručak, Večera
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 8 osoba

Sastojci

  • 1 komad batak sa karabatakom
  • 2 l voda
  • 2 komada šargarepa vece
  • 1 komad paškanat
  • 1 komad koren celera
  • 1 komad crni luk
  • so po ukusu
  • 1 kasika začinsko bilje
  • 1 komad lovor list
  • biber nekoliko zrna
  • 1 kasika peršunov list

Za knedle je potrebno:

  • 2 komada jaja
  • 10 kasika griz ravnih
  • 1/2 kasicice začinsko bilje

Uputstvo za pripremu

  1. U lonac staviti meso,naliti vodom i pustiti da provri.
  2. Crni luk zapeci na ringlu sa obe strane i ubaciti da vri.
  3. Sargarepu iseci na kockice a celer i paskanat ubacite cele pa kas se skuvaju vi izbacite.
  4. Dodajte lovorov list, biber i ostale zacine.
  5. Kad se meso skuva izvadite ga resetkastom kasikom i odstranite kosti i kozicu.
  6. Iseci na sitne kockice.
  7. Jaja razmutite villjuskom, dodajte griz i zacinsko bilje i viljuskom vadite knedle.
  8. Prvo viljusku umociti u vrelu supu jer ce tako knedle lakse da se skidaju sa viljuske.
  9. Kad knedla odmah ispliva na povrsinu i ne rastura se znaci da je dobra.
  10. Knedle treba da se kuvaju 3-4 minuta.
  11. Skloniti sa sporeta i dodati sitno secen persunov list.
  12. Uzivati u ukusu.
  13. Prijatno.

Beleške

Ako mislite da imate visak masnoce ubacite kockicu leda u supu. Masnoca ce lakse da se skupi oko kockice leda pa mozete lakse da je pokupite. Bistra ili krem, kokosja, govedja ili sa knedlama, posna ili sa mesom podjednako je dobra. Neizostavni deo nedeljnog rucka gde se cela porodica okuplja. Od davnina se koristila kao mocno oruzje protiv mnogih bolesti sto i lekari podrzavaju.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Čorbe, kliknite na link: ČORBE RECEPTI.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.