Supa sa knedlama – Suzana Mitić

Supa sa knedlama – kao neizostavni nedeljni rucak gde se svi clanovi porodice okupljaju.

Supa sa knedlama - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Supa sa knedlama – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Supa sa knedlama – Suzana Mitić

Supa sa knedlama – supa kao neizostavni nedeljni rucak gde se svi clanovi porodice okupljaju.

  • 1 komad batak sa karabatakom
  • 2 l voda
  • 2 komada šargarepa (vece)
  • 1 komad paškanat
  • 1 komad koren celera
  • 1 komad crni luk
  • so (po ukusu)
  • 1 kasika začinsko bilje
  • 1 komad lovor (list)
  • biber (nekoliko zrna)
  • 1 kasika peršunov list

Za knedle je potrebno:

  • 2 komada jaja
  • 10 kasika griz (ravnih)
  • 1/2 kasicice začinsko bilje
  1. U lonac staviti meso,naliti vodom i pustiti da provri.
  2. Crni luk zapeci na ringlu sa obe strane i ubaciti da vri.
  3. Sargarepu iseci na kockice a celer i paskanat ubacite cele pa kas se skuvaju vi izbacite.
  4. Dodajte lovorov list, biber i ostale zacine.
  5. Kad se meso skuva izvadite ga resetkastom kasikom i odstranite kosti i kozicu.
  6. Iseci na sitne kockice.
  7. Jaja razmutite villjuskom, dodajte griz i zacinsko bilje i viljuskom vadite knedle.
  8. Prvo viljusku umociti u vrelu supu jer ce tako knedle lakse da se skidaju sa viljuske.
  9. Kad knedla odmah ispliva na povrsinu i ne rastura se znaci da je dobra.
  10. Knedle treba da se kuvaju 3-4 minuta.
  11. Skloniti sa sporeta i dodati sitno secen persunov list.
  12. Uzivati u ukusu.
  13. Prijatno.
Ako mislite da imate visak masnoce ubacite kockicu leda u supu. Masnoca ce lakse da se skupi oko kockice leda pa mozete lakse da je pokupite. Bistra ili krem, kokosja, govedja ili sa knedlama, posna ili sa mesom podjednako je dobra. Neizostavni deo nedeljnog rucka gde se cela porodica okuplja. Od davnina se koristila kao mocno oruzje protiv mnogih bolesti sto i lekari podrzavaju.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Čorbe, kliknite na link: ČORBE RECEPTI.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Supa sa knedlama – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.