Supa sa knedlama – kao neizostavni nedeljni rucak gde se svi clanovi porodice okupljaju.

Supa sa knedlama – Suzana Mitić
Supa sa knedlama – supa kao neizostavni nedeljni rucak gde se svi clanovi porodice okupljaju.
- 1 komad batak sa karabatakom
- 2 l voda
- 2 komada šargarepa (vece)
- 1 komad paškanat
- 1 komad koren celera
- 1 komad crni luk
- so (po ukusu)
- 1 kasika začinsko bilje
- 1 komad lovor (list)
- biber (nekoliko zrna)
- 1 kasika peršunov list
Za knedle je potrebno:
- 2 komada jaja
- 10 kasika griz (ravnih)
- 1/2 kasicice začinsko bilje
- U lonac staviti meso,naliti vodom i pustiti da provri.
- Crni luk zapeci na ringlu sa obe strane i ubaciti da vri.
- Sargarepu iseci na kockice a celer i paskanat ubacite cele pa kas se skuvaju vi izbacite.
- Dodajte lovorov list, biber i ostale zacine.
- Kad se meso skuva izvadite ga resetkastom kasikom i odstranite kosti i kozicu.
- Iseci na sitne kockice.
- Jaja razmutite villjuskom, dodajte griz i zacinsko bilje i viljuskom vadite knedle.
- Prvo viljusku umociti u vrelu supu jer ce tako knedle lakse da se skidaju sa viljuske.
- Kad knedla odmah ispliva na povrsinu i ne rastura se znaci da je dobra.
- Knedle treba da se kuvaju 3-4 minuta.
- Skloniti sa sporeta i dodati sitno secen persunov list.
- Uzivati u ukusu.
- Prijatno.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Čorbe, kliknite na link: ČORBE RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!