Sutlijaš sa pudingom od vanile – Jelena Nikolić

Sutlijaš sa pudingom od vanile.

Sutlijaš sa pudingom od vanile, sastojci:

  • 1 šolja pirinča
  • 3 šolje vode
  • 5 šolja mleka
  • 10 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • malo cimeta

Sutlijaš sa pudingom od vanile, priprema:

  • Pirinač očistiti, oprati i kuvati u vodi uz stalno mešanje.
  • Kad voda skoro skroz uvri, smanjiti temperaturu (na 2 od 6 ili na 1,5 od 3) i sipati dve šolje mleka.
  • Kad uvri, dodati jos dve šolje mleka i šećer.
  • Povremeno promešati i kad tečnost uvri, dodati još jednu šolju mleka, vanilin šećer i puding razmućen sa malo mleka. Mešati da se zgusne.
  • Sipati u činijice, ohladiti, posuti cimetom (po želji i ukusu) i poslužiti.
  • Prijatno!

Napomena: koristila sam šolju od 250 ml.

Jelena Nikolić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Sutlijaš sa pudingom od vanile – Jelena Nikolić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.