Švarcvald torta - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Švarcvald torta - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online

Švarcvald torta – jedinstveni slatko-kiseli ukus ove  torte, daje joj poseban ukus…probajte!

Švarcvald torta - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Švarcvald torta – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online
Osvojite nagradu za najbolji recept 2014. godine! - Recepti & Kuvar | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 2
Najbolji slatkiš godine – Recepti i Kuvar online

Švarcvald torta – Snežana Kitanović

svarcvald torta Snezana Kitanovic recepti i kuvar online

Švarcvald torta – jedinstveni slatko-kiseli ukus ove torte, daje joj poseban ukus… probajte!

  • biskvit
  • 7 komada jaja
  • 250 g šećera
  • 1 kesica vanil šećer
  • 3 kašike ulja
  • 100 g brašna
  • 60 g kakao praha
  • 0,5 kesica praška za pecivo

Prvi fil:

  • 250 ml slatke pavlake
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 350 gr smrznutih višanja (oko 350 gr)

Drugi fil:

  • 250 ml slatke pavlake
  • 1 kesica vanilin šećer
  • 3 kašike šećera u prahu (2-3 kašike)
  • 3 kašike maraskino likera (ili bilo koje rakije od višnje, 2 – 3 kašike)

Za ukrašavanje:

  • 250 ml slatke pavlake
  • komadići čokolade
  • kandirane trešnje
  1. Kora: Belanca odvojite od žumanaca pa ih mutite u čvrst sneg postepeno dodavajući 150g šećera. U međuvremenu umutite i žumanca sa preostalim šećerom i vanilin šećerom, a kada se dobro umute postepeno dodajte kašiku po kašiku ulja uz stalno mešanje. U odvojenoj posudi prosejte brašno, kakao prah i prašak za pecivo pa postepeno dodajte masi od žumanaca da postane jako gusto. Ručno, varjačom,  umešajte sneg od belanaca. Izlijte smesu u kalup 26cm pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Zabodite čačkalicu tokom pečenja da vidite da li je pečeno. Dobro ohladite pa presecite poprečno da se dobiju tri jednake kore.
  2. Prvi fil: Slatku pavlaku zagrejte do ključanja pa prelijte preko izlomljenih čokolada. Mešajte dok se sva čokolada ne otopi i krema ne postaje ujednačena. Ohladite fil dobro pre korišćenja. Napunite sudoperu hladnom vodom pa u toj vodi držite šerpicu sa ganašom dok se ne ohladi, mešajući konstantno. Posle toga stavite u frižider ili friz da se potpuno ohladi i malo stegne. Pre korišćenja je dobro umutiti. Višnje očistite od košpica ukoliko ih imaju. Dobro ih rukama iscedite od sokova, a sokove sačuvajte za natapanje kora.
  3. Drugi fil: Slatku pavlaku dobro umutite sa šećerom i vanilin šećerom, a na kraju umešajte liker od višanja.
  4. Slaganje: Prvu koru dobro natopite sokom od višanja, ravnomerno poređajte oceđene višnje pa preko rasporedite čokoladni ganaš. Poklopite sledećom korom pa i nju dobro natopite sokom od višanja. Namažite koru kremom od slatke pavlake, poklopite trećom korom pa i nju natopite sokom od višanja. Malo pritisnite dlanovima da se sve lepo ujedini. Tako pripremljenu tortu ostavite da se hladi barem jedan sat pa je dekorišite slatkom pavlakom, ribanom čokoladom i kandiranim trešnjama.
  5.  

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!