Švedska dijeta - Image courtesy of [by ismaellozada] at FreeDigitalPhotos.net - Recepti i Kuvar online
Švedska dijeta - Image courtesy of [by ismaellozada] at FreeDigitalPhotos.net - Recepti i Kuvar online

Švedska dijeta – šta kažu nutricionisti?

Švedska dijeta, odnosno LCHF način ishrane postao je popularan u čitavom svetu. Ovaj režim ishrane, kao što i sam naziv kaže (low carb, hight fat) propagira smanjeni unos ugljenhidrata, a akcenat stavlja na masti i proteine.”
Ova dijeta je dobila naziv Švedska dijeta, zato što su je Šveđani prvi prihvatili i u priličnom broju koriste LCHF pravila u ishrani.
Švedska dijeta - Image courtesy of [by ismaellozada] at FreeDigitalPhotos.net - Recepti i Kuvar online
Švedska dijeta – Image courtesy of [by ismaellozada] at FreeDigitalPhotos.net – Recepti i Kuvar online
U Švedskoj je i sprovedeno ispitivanje o ovoj dijeti i zaključak je da je sigurna. Za one, koji ne mogu da se odreknu mesa, mlečnih proizvoda i ribe, Švedska dijeta pruža odličan izbor. Prema navodima, ova dijeta i ovaj način ishrane utiču na regulaciju šećera u krvi i utiče na smanjenje telesne težine.
Koje su namirnice dozvoljene? Sve vrste mesa, sve vrste ribe i rakova, jaja, povrće koje uspeva iznad površine zemlje, svi mlečni proizvodi…
Šta nije dozvoljeno? Šećer, sokovi, gazirana pića, testo, kolači, torte, sladoled, musli i veštački zaslađivači. Žitarice i namirnice koje sadrže skrob, margarin i rafinisana ulja.
Na sajtu http://www.dietdoctor.com/lchf možete pronaći detaljnije uputstvo o Švedskoj dijeti i LCHF načinu ishrane, kao i predloge recepata za određene obroke.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!