Svinjetina sa kupusom i noklicama – Dana Drobnjak

Svinjetina sa kupusom i noklicama – Dana Drobnjak

Svinjetina sa kupusom i noklicama.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Svinjetina sa kupusom i noklicama – Dana Drobnjak

Svinjetina sa kupusom i noklicama.

  • 500 gr svinjskog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 koren šargarepe
  • 1 kg svežeg kupusa
  • 1 kašičica kima
  • 2 kašike balzamico sirćeta
  • so
  • mleveni biber
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike

Za noklice:

  • 1 jaje
  • 2 kašike ulja
  • 250 gr brašna
  • so
  • 120 ml vode
  1. Meso iseći na kocke, posoliti i pobiberiti, preliti sa 2 kašike balzamiko sirćeta i da stane 30 minuta.
  2. Sveži kupus iseckati, posoliti i ostaviti da stane.
  3. Na 2 kašike ulja pržiti meso sa svih strana da porumeni, dodati sitno seckan crni i beli luk, malo pržiti pa dodati seckanu šargarepu, malo vode poklopiti i dinstati na tihoj vatri dok meso ne omekša.
  4. Dodati u meso seckani kupus kuvati 5-6 minuta ne poklopljeno uz povremeno mešanje da kupus splasne.
  5. Dodati crvenu mlevenu papriku, 1 kašičicu kima, (1 kašičicu kima u zrnu staviti na dasku za seckanje preliti sa par kapi ulja i nožem usitniti) 1 kašiku paradajz pirea razmućena u 1 dcl vode.
  6. Poklopiti i dinstati na tihoj vatri dok kupus ne omekša uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
  7. Dok se kupus dinsta napraviti noklice.
  8. U posudu staviti 1 jaje, vodu, so, ulje, dodavati brašno i sve dobro umutiti, da stane 10-15 minuta.
  9. U posudu staviti 2 litra vode da se zagreje, kad proključa kašičicom vaditi noklice spuštati u ključalu vodu i kuvati 15 minuta. Ocediti kuvane noklice, preliti hladnom vodom , opet ocediti i dodati u kuvano meso i kupus. Izmešati, posuti seckanim peršunom, prohladiti i servirati.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Svinjetina sa kupusom i noklicama – Dana Drobnjak

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.