Svinjetina u paradajz sosu sa crvenim pasuljem – Dana Drobnjak

Svinjetina u paradajz sosu sa crvenim pasuljem.

Svinjetina u paradajz sosu sa crvenim pasuljem - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
Svinjetina u paradajz sosu sa crvenim pasuljem – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Svinjetina u paradajz sosu sa crvenim pasuljem – Dana Drobnjak

Svinjetina u paradajz sosu sa crvenim pasuljem.

  • 500 gr svinjskog mesa
  • 300 gr crvenog pasulja
  • 1 komad crnog luka (veće glavice)
  • 3 čena belog luka (2-3 čena)
  • 1 komad paradajz (veći)
  • 4 kašike ulja (3-4 kašike)
  • 2 dcl vode
  • so
  • 1 kašika mlevene crvene paprike
  • 2 lista lovora
  • 3 dcl paradajz soka
  • peršuna (seckanog)
  • biber (mleveni)
  1. Pasulj oprati preliti vodom i ostaviti preko noći da odstoji.
  2. Sutradan vodu odliti, sipati drugu i staviti na vatru i kuvati 5-6 minuta.
  3. Ponovo odliti vodu naliti drugu visine 2-3 prsta iznad pasulja, dodati 2 lista lovora i kuvati dok ne omekša.
  4. Meso iseći na kockice.
  5. Na 3-4 kašike ulja pržiti meso sa svih strana da dobije rumenu boju, dodati sitno seckan crni i beli luk i još pržiti 2- 3 minuta pa dodati oguljen i na kocke isečen paradajz, so, mleveni biber, 1 kašiku mlevene crvene paprike i 2 dcl tople vode. Poklopiti i kuvati dok meso ne omekša.
  6. U omekšalo meso dodati 3 dcl paradajz soka i kuvan pasulj ocedjen od tečnosti.
  7. Kuvati na tihoj vatri još 10 – 15 minuta. Po potrebi posoliti i pobiberiti. Posuti seckanim peršunom.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Svinjetina u paradajz sosu sa crvenim pasuljem – Dana Drobnjak

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.