Svinjetina u paradajz sosu sa crvenim pasuljem.
Svinjetina u paradajz sosu sa crvenim pasuljem – Dana Drobnjak
Svinjetina u paradajz sosu sa crvenim pasuljem.
- 500 gr svinjskog mesa
- 300 gr crvenog pasulja
- 1 komad crnog luka (veće glavice)
- 3 čena belog luka (2-3 čena)
- 1 komad paradajz (veći)
- 4 kašike ulja (3-4 kašike)
- 2 dcl vode
- so
- 1 kašika mlevene crvene paprike
- 2 lista lovora
- 3 dcl paradajz soka
- peršuna (seckanog)
- biber (mleveni)
- Pasulj oprati preliti vodom i ostaviti preko noći da odstoji.
- Sutradan vodu odliti, sipati drugu i staviti na vatru i kuvati 5-6 minuta.
- Ponovo odliti vodu naliti drugu visine 2-3 prsta iznad pasulja, dodati 2 lista lovora i kuvati dok ne omekša.
- Meso iseći na kockice.
- Na 3-4 kašike ulja pržiti meso sa svih strana da dobije rumenu boju, dodati sitno seckan crni i beli luk i još pržiti 2- 3 minuta pa dodati oguljen i na kocke isečen paradajz, so, mleveni biber, 1 kašiku mlevene crvene paprike i 2 dcl tople vode. Poklopiti i kuvati dok meso ne omekša.
- U omekšalo meso dodati 3 dcl paradajz soka i kuvan pasulj ocedjen od tečnosti.
- Kuvati na tihoj vatri još 10 – 15 minuta. Po potrebi posoliti i pobiberiti. Posuti seckanim peršunom.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!