Svinjsko meso sa povrćem – Ivana Pešić
Svinjsko meso sa povrćem – služiti uz zelenu salatu i mladi crni luk!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Svinjsko meso sa povrćem – Ivana Pešić
- 500 g svinjskog mesa
- 300 g crnog luka
- 500 g krompira
- 200 g sargarepe
- 150 g graska
- ulje
- suvi biljni zacin
- biber
- Crni luk i meso iseci na kocke,sargarepu na kolutove a krompir na
- kriske.Grasak obariti,Na ulju dinstati luk pa dodati meso,mesavinu
- zacina i biber.Posle 20-ak minuta skloniti sa sporeta.Posebno prziti
- sargarepu,dodati krompir,grasak i mesavinu zacina,sipati 300 ml vode i
- dinstati.Podmazati vatrostalni sud pa sipati polovinu povrca,zatim
- meso pa drugu polovinu povrca.Sipati soljicu vode i peci u rerni 30
- minuta na 200 stepeni.Izvaditi iz rerne i promesati.