Tajlandske ćufte of oslića – Zuzana Grnja
Tajlandske ćufte od oslića – posne ćufte za svaku priliku!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Tajlandske ćufte of oslića – Zuzana Grnja
- 500 gr oslića
- 1 čen belog luka
- 300 gr krompira
- 1 ljuta sveža papričica
- malo svežeg lista peršuna
- 1 žumance
- 2 kašike soja sosa
- malo mlevenog đumbira
- Krompir oljustiti , iseci na kockice i skuvati u slanoj vodi. Ocediti i ostaviti da se prohladi.
- Ribu skuvati u malo slane vode, pa dok je jos topla odstraniti kosti. Samljeti u multi-praktiku, dodati sitno seckani beli luk, papricicu, persunov list, zumance, soja sos, zaciniti sa djumbirom i dobro izmesati.
- Krompir izgnjeciti dok ne postane kao pire i pomesati sa smesom od ribe. Zatim dobro izmesiti u kompaktnu masu.
- Ako masa nije dovoljno kompaktna naliti malo tecnosti u kojoj se kuvao krompir.
- Od mase oblikovati cufte i peci na rostilju ili grileru. Sluziti sa barenim pirincem uz soja sos.