Tajlandske ćufte of oslića – Zuzana Grnja

Tajlandske ćufte of oslića – Zuzana Grnja

Tajlandske ćufte od oslića – posne ćufte za svaku priliku!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Tajlandske ćufte of oslića – Zuzana Grnja

  • 500 gr oslića
  • 1 čen belog luka
  • 300 gr krompira
  • 1 ljuta sveža papričica
  • malo svežeg lista peršuna
  • 1 žumance
  • 2 kašike soja sosa
  • malo mlevenog đumbira
  1. Krompir oljustiti , iseci na kockice i skuvati u slanoj vodi. Ocediti i ostaviti da se prohladi.
  2. Ribu skuvati u malo slane vode, pa dok je jos topla odstraniti kosti. Samljeti u multi-praktiku, dodati sitno seckani beli luk, papricicu, persunov list, zumance, soja sos, zaciniti sa djumbirom i dobro izmesati.
  3. Krompir izgnjeciti dok ne postane kao pire i pomesati sa smesom od ribe. Zatim dobro izmesiti u kompaktnu masu.
  4. Ako masa nije dovoljno kompaktna naliti malo tecnosti u kojoj se kuvao krompir.
  5. Od mase oblikovati cufte i peci na rostilju ili grileru. Sluziti sa barenim pirincem uz soja sos.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Tajlandske ćufte of oslića – Zuzana Grnja

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.