Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Tajlandske ćufte of oslića – Zuzana Grnja

0

Tajlandske ćufte of oslića – Zuzana Grnja

Tajlandske ćufte od oslića – posne ćufte za svaku priliku!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Tajlandske ćufte od oslića - Zuzana Grnja - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Tajlandske ćufte of oslića – Zuzana Grnja

Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 45 minutes

Sastojci

  • 500 gr oslića
  • 1 čen belog luka
  • 300 gr krompira
  • 1 ljuta sveža papričica
  • malo svežeg lista peršuna
  • 1 žumance
  • 2 kašike soja sosa
  • malo mlevenog đumbira

Uputstvo za pripremu

  1. Krompir oljustiti , iseci na kockice i skuvati u slanoj vodi. Ocediti i ostaviti da se prohladi.
  2. Ribu skuvati u malo slane vode, pa dok je jos topla odstraniti kosti. Samljeti u multi-praktiku, dodati sitno seckani beli luk, papricicu, persunov list, zumance, soja sos, zaciniti sa djumbirom i dobro izmesati.
  3. Krompir izgnjeciti dok ne postane kao pire i pomesati sa smesom od ribe. Zatim dobro izmesiti u kompaktnu masu.
  4. Ako masa nije dovoljno kompaktna naliti malo tecnosti u kojoj se kuvao krompir.
  5. Od mase oblikovati cufte i peci na rostilju ili grileru. Sluziti sa barenim pirincem uz soja sos.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.