Taljatele ligurija – Dragana Skular

Taljatele ligurija – ukusne taljatele… sa predivnim umakom…

Taljatele ligurija - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online
Taljatele ligurija – Dragana Skular – Recepti i Kuvar online

Taljatele ligurija – Dragana Skular

Taljatele ligurija – ukusne taljatele… sa predivnim umakom…

Potrebni sastojci za testo:

  • 350 gr blitva
  • 2 komada jaja
  • 1 kašičica so
  • 500 gr brašna
  • 3 kašike ulje

Potrebni sastojci za umak:

  • 400 gr šampinjoni
  • 3 komada paradajz
  • 2 čen belog luka
  • so
  • bosiljak
  • šećer (malo)
  • suvi biljni začin
  • ulje

Još potrebno:

  • 2 kašike puter
  • 100 gr kačkavalj (ili parmezana…)
  1. Blitvu oprati i blanširati.
  2. Kada se ohladi izblentirati blitvu i jaja.
  3. Brašno prosuti na sto, napraviti malo udubljenje pa tu sipati blendiranu blitvu sa jajaima, so i ulje.
  4. Zamesiti glatko testo i ostaviti oko 45 min. da se odmara.
  5. Za to vreme očistiti šampinjone.
  6. Paradajz kratko spustiti u ključalu vodu pa oljuštiti.
  7. Na malo ulja, kratko pržiti sitno seckan beli luk pa dodati šampinjone, kada uvri njihov sok dodati iseckan paradajz.
  8. Posoliti i dodati malo šećera, suvi biljni začin i bosiljak.
  9. Testo tanko razvući, preseči na pola i umotati u dva rolata.
  10. Seckati tanko rolate da biste dobili taljatele.
  11. U ključalu vodu ubacite taljatele, kada ispivaju kuvajte ih 2-3 minuta.
  12. Otopite 2 kašike putera i dodajte rendani sir, ubacite taljatele i dobro promešajte, malo posolite.
  13. Služite uz umak.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od povrća, kliknite na link: JELA OD POVRĆA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Pasta, kliknite na link: PASTA RECEPTI.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Taljatele ligurija – Dragana Skular

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.