Tart sa višnjama i kremom od vanile – Dragana Skular

218

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Tart sa višnjama i kremom od vanile – Dragana Skular

Tart sa višnjama i kremom od vanile – fantastičan spoj ukusa… prhko testo, krem od vanile, blago želirane višnje…

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Tart sa višnjama i kremom od vanile – Dragana Skular

Tart sa višnjama i kremom od vanile – fantastičan spoj ukusa… prhko testo, krem od vanile, blago želirane višnje…

Sastojci za testo:

  • 300 gr. brašna
  • pola praška za pecivo
  • 100 gr. šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • 150 gr. margarina
  • 1 jaje
  • 2 kašike mleka
  • kašičica ekstrata od vanile

Sastojci za fil od vanile:

  • 1 puding od vanile
  • 400 ml. mleka
  • 5 kašika šećera
  • 2 žumanceta
  • 50 gr. margarina

Sastojci za fil od višanja

  • 250 gr. višanja
  • 5 gr. želatina (pola kesice)
  • 100 gr. šećera
  1. Margarin, šećer i jaje dobro umutiti, dodati mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo, ekstrat od vanile, pa sve lepo umesiti.
  2. Testo ostaviti u frižideru 1 sat. Posle toga razviti koru i prebaciti je u okrugli pleh, ivice treba da budu visoke oko 1,5 cm.
  3. Koru obavezno izbockati viljuškom.
  4. Peći na 180 stepeni oko 15 min.
  5. Mleko i šećer prokuvati pa smanjiti vatru i u tankom mlazu sipati umućen puding sa žumancima i malo mleka.
  6. Kada se fil ohladi umutiti ga sa margarinom i nafilovati koru.
  7. Na kraju sve preliti filom od višanja: želatin preliti sa dve kašike vode i sačekati da nabubri, zatim ga prokuvati i sipati u višnje koje ste kratko prokuvali sa šećerom.
  8. Tart ostaviti u frižideru da se ohladi pre služenja.
Umesto višanja, možete koristiti voće po vašem ukusu…

Get real time updates directly on you device, subscribe now.