Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Tart sa višnjama i kremom od vanile – Dragana Skular

0

Tart sa višnjama i kremom od vanile – Dragana Skular

Tart sa višnjama i kremom od vanile – fantastičan spoj ukusa… prhko testo, krem od vanile, blago želirane višnje…

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Tart sa višnjama i kremom od vanile - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Tart sa višnjama i kremom od vanile – Dragana Skular

Tart sa višnjama i kremom od vanile - fantastičan spoj ukusa... prhko testo, krem od vanile, blago želirane višnje...
Vreme pripreme 25 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 12 osoba

Sastojci

Sastojci za testo:

  • 300 gr. brašna
  • pola praška za pecivo
  • 100 gr. šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • 150 gr. margarina
  • 1 jaje
  • 2 kašike mleka
  • kašičica ekstrata od vanile

Sastojci za fil od vanile:

  • 1 puding od vanile
  • 400 ml. mleka
  • 5 kašika šećera
  • 2 žumanceta
  • 50 gr. margarina

Sastojci za fil od višanja

  • 250 gr. višanja
  • 5 gr. želatina pola kesice
  • 100 gr. šećera

Uputstvo za pripremu

  1. Margarin, šećer i jaje dobro umutiti, dodati mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo, ekstrat od vanile, pa sve lepo umesiti.
  2. Testo ostaviti u frižideru 1 sat. Posle toga razviti koru i prebaciti je u okrugli pleh, ivice treba da budu visoke oko 1,5 cm.
  3. Koru obavezno izbockati viljuškom.
  4. Peći na 180 stepeni oko 15 min.
  5. Mleko i šećer prokuvati pa smanjiti vatru i u tankom mlazu sipati umućen puding sa žumancima i malo mleka.
  6. Kada se fil ohladi umutiti ga sa margarinom i nafilovati koru.
  7. Na kraju sve preliti filom od višanja: želatin preliti sa dve kašike vode i sačekati da nabubri, zatim ga prokuvati i sipati u višnje koje ste kratko prokuvali sa šećerom.
  8. Tart ostaviti u frižideru da se ohladi pre služenja.

Beleške

Umesto višanja, možete koristiti voće po vašem ukusu...

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.