Tašci sa orasima – Zuzana Grnja

Tašci sa orasima – Zuzana Grnja

Tašci sa orasima – sjajno jelo od testa i sjajna poslastica!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Tašci sa orasima – Zuzana Grnja

  • Testo:
  • 1/2 kg brašna
  • 3 jajeta
  • so
  • Nadev:
  • pekmez od šljiva
  • 200 gr mlevenih oraha
  • šećer
  1. U odgovarajucoj posudi pomesati brasno, jaja, kasicicu soli, te uz postepeno dolivanje vode umesiti kompaktno testo.
  2. Zatim testo prebaciti na pobrasnjenu radnu povrsinu i mesiti dok ne postane glatko i elasticno.
  3. Testo pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se odmara oko 15 minuta.
  4. Na radnoj povrsini oklagijom razviti testo u veliki krug debljine 2mm.
  5. Na polovinu kruga staviti u jednakim razmacima gomilice pekmeza, pa prekriti drugom polovinom testa.
  6. Izmedju gomilica pekmeza, prstima slepiti testo pa radlom iseci jednake taske.
  7. Kuvati u posoljenoj vodi dok ne isplivaju na povrsinu.
  8. Vaditi resetkastom kasikom u hladnu vodu, ocediti i preliti kasikom ulja.
  9. Taske posuti mesavinom secera i mlevenih oraha. Servirati na plitkoj tacni i ukrasiti polovinama oraha.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Tašci sa orasima – Zuzana Grnja

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.