Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Teleća čorba – Ana Vuletić

Recept za teleću čorbu

0

Teleća čorba – jedna od mojih omiljenih čorbica, a konačno nađoh i malo vremena da je napravim, pa delim i kako.

Teleća čorba - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Teleća čorba – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Teleća čorba - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Teleća čorba - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Teleća čorba - jedna od mojih omiljenih čorbica, a konačno nađoh i malo vremena da je napravim, pa delim i kako.
Obrok Predjelo, Ručak
Kuhinja Internacionalna, Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 45 minutes
Ukupno vreme 1 hour 10 minutes
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

  • 500 gr teletine seckane na kockice
  • 1 glavica crnog luka sitno seckanog
  • 1 komad šargarepe veća, seckane na sitne kockice
  • 2 komada belog krompira seckanog na kockice
  • 3 kašike ulja 2-3 kašike
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica aleve paprike mlevene
  • 2 lista lovora
  • 2 komada jaja žumance umućkano
  • 200 ml kisele pavlake
  • peršun
  • biber
  • so
  • 1 komad limuna iseckan na kriške ili kolutove

Uputstvo za pripremu

  1. Iseckati sitno luk na kockice. U dublju šerpu sipati ulje, zagrejati ga, pa na njemu izdinstati sitno seckani luk dok malo ne omekša. Dodati teletinu seckanu na kockice, promešati i ostaviti da se dinsta oko 10minuta.
  2. Sipati 2 l vode. Staviti biber, lovorov list, na kockice seckanu šargarepu i krompir, smanjiti temperaturu, posoliti, poklopiti i kuvati sve dok povrće i meso ne omekšaju.
  3. U činijici izmešati brašno, alevu papriku i malo vode, tako da nema grudvica, pa to dodati u čorbu, postepeno uz mešanje. Sačekati da opet provri.
  4. Opet u zasebnu činiju umutiti 2 žumanca viljuškom i dodati kiselu pavlaku, pa dobro sve promešati.
  5. Uzeti dve kutlače supe i sipati u jaja i pavlaku i promešati viljuškom.
  6. Postepeno u čorbu sipati jaja, pavlaku i supu uz mešanje i pustiti da opet provri.
  7. Ja lično čorbu volim sa limunom, pa naseckam na kolutove i ubacim u čorbu, ali možete i nacediti par kapi, ili naseckati na kriške i staviti sa strane pa da svakako dodaje po ukus. Ukoliko nemate limuna, možete poslužiti i vinsko sirće. Možete sipati i sitno iseckan svež peršun preko čorbe prilikom serviranja.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.