Preuzmite aplikaciju sa Google Play

Teletina sa crnim lukom i đumbirom – Ana Vuletić

15

Teletina sa crnim lukom i đumbirom – malo jača kašica posle koje obično neće trebati uopšte mleko ili malo mleka.

Teletina sa crnim lukom i đumbirom - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Teletina sa crnim lukom i đumbirom – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Teletina sa crnim lukom i đumbirom – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Teletina sa crnim lukom i đumbirom – malo jača kašica posle koje obično neće trebati uopšte mleko ili malo mleka.

  • 50 gr teletine
  • 1 šaka bebi šargarepe
  • 1 šaka graska
  • 0,125 komad paškanata (sitno seckanog)
  • peršunov list
  • đumbir (nariban)
  • 0,125 glavice crnog luka
  • 0,5 šake ovsenih pahiljica (opciono)
  1. Teletinu sa graškom, bebi šargarepom i paškanatom stavite da se kuva. Oljuštite manju glavicu luka ili isecite parče i ubacite u vodu.
  2. Kuvajte oko 15ak minuta dok meso ne omekša. Dodajte perušnov list i naribajte malo đumbira (nemojte preterivati). Kuvajte još oko 5minuta.
  3. Ovsene pahiljice skuvajte zasebno u duploj meri vode, oko 10 minuta.
  4. Procedite teletinu i povrće i ubacite zajedno sa ovsenim pahuljicama u blender. Blendirajte dok ne dobijete kašu. Ukoliko je gusta dodajte malo vode kako biste je razblažili.
  5. Ostavite da se prohladi oko 10ak minuta, proverite temperaturu i dajte bebi.
Nemojte preterivati sa količinom luka i đumbira.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!