Teletina sa crnim lukom i đumbirom – Ana Vuletić

Teletina sa crnim lukom i đumbirom – malo jača kašica posle koje obično neće trebati uopšte mleko ili malo mleka.

Teletina sa crnim lukom i đumbirom - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Teletina sa crnim lukom i đumbirom – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Teletina sa crnim lukom i đumbirom – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Teletina sa crnim lukom i đumbirom – malo jača kašica posle koje obično neće trebati uopšte mleko ili malo mleka.

  • 50 gr teletine
  • 1 šaka bebi šargarepe
  • 1 šaka graska
  • 0,125 komad paškanata (sitno seckanog)
  • peršunov list
  • đumbir (nariban)
  • 0,125 glavice crnog luka
  • 0,5 šake ovsenih pahiljica (opciono)
  1. Teletinu sa graškom, bebi šargarepom i paškanatom stavite da se kuva. Oljuštite manju glavicu luka ili isecite parče i ubacite u vodu.
  2. Kuvajte oko 15ak minuta dok meso ne omekša. Dodajte perušnov list i naribajte malo đumbira (nemojte preterivati). Kuvajte još oko 5minuta.
  3. Ovsene pahiljice skuvajte zasebno u duploj meri vode, oko 10 minuta.
  4. Procedite teletinu i povrće i ubacite zajedno sa ovsenim pahuljicama u blender. Blendirajte dok ne dobijete kašu. Ukoliko je gusta dodajte malo vode kako biste je razblažili.
  5. Ostavite da se prohladi oko 10ak minuta, proverite temperaturu i dajte bebi.
Nemojte preterivati sa količinom luka i đumbira.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Teletina sa crnim lukom i đumbirom – Ana Vuletić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.