Teletina sa crnim lukom i đumbirom – malo jača kašica posle koje obično neće trebati uopšte mleko ili malo mleka.
Teletina sa crnim lukom i đumbirom – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Teletina sa crnim lukom i đumbirom – malo jača kašica posle koje obično neće trebati uopšte mleko ili malo mleka.
- 50 gr teletine
- 1 šaka bebi šargarepe
- 1 šaka graska
- 0,125 komad paškanata (sitno seckanog)
- peršunov list
- đumbir (nariban)
- 0,125 glavice crnog luka
- 0,5 šake ovsenih pahiljica (opciono)
- Teletinu sa graškom, bebi šargarepom i paškanatom stavite da se kuva. Oljuštite manju glavicu luka ili isecite parče i ubacite u vodu.
- Kuvajte oko 15ak minuta dok meso ne omekša. Dodajte perušnov list i naribajte malo đumbira (nemojte preterivati). Kuvajte još oko 5minuta.
- Ovsene pahiljice skuvajte zasebno u duploj meri vode, oko 10 minuta.
- Procedite teletinu i povrće i ubacite zajedno sa ovsenim pahuljicama u blender. Blendirajte dok ne dobijete kašu. Ukoliko je gusta dodajte malo vode kako biste je razblažili.
- Ostavite da se prohladi oko 10ak minuta, proverite temperaturu i dajte bebi.
Nemojte preterivati sa količinom luka i đumbira.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!