Testenina u sosu od sira – Kristina Gašpar

Testenina u sosu od sira – Kristina Gašpar

Testenina u sosu od sira – ukusan, a lagan ručak.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Testenina u sosu od sira – Kristina Gašpar

  • 400 g testenine po izboru
  • 2 kašike ulja po izboru
  • 2 kašike ravnebrašna
  • 6 dl mleka
  • 100 g rendanog trapista
  • 1 kašika punarendanog parmezana
  • 100 g iseckanih maslina po izboru
  • po ukusu: so (biber, mešavina začina, origano.)
  1. Testeninu skuvati prema uputstvu sa pakovanja.
  2. Sos pripremiti na sledeći način: Na vrelom ulju propržiti brašno, pa postepeno sipati mleko. Kuvati na laganoj temperaturi uz povremeno mešanje dok se sos ne zgusne. Sos treba da vri nekoliko minuta. Dodati rendan trapist i parmezan. Začiniti po ukusu. Kuvati uz neprekidno mešanje dok se sirevi ne otope-oko 2 minuta.
  3. Sos sipati preko oceđene testenine i izmešati.
  4. Prilikom služenja, testeninu posuti iseckanim maslinama i origanom.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Testenina u sosu od sira – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.