TESTIVAL 2020: Predstavljanje grada gosta - Ražanj
TESTIVAL 2020: Predstavljanje grada gosta - Ražanj

TESTIVAL 2020, predstavlja Ražanj, koji će ove godine biti Grad Gost Festivala.

Turistička organizacija opštine Ražanj će tokom Festivala TESTIVAL 2020 u Beogradu, na pet izlagačkih stolova, predstaviti celokupnu gastro ponudu malih, zanatskih proizvođača i gazdinstava. To je najmlađa turistička organizacija na jugu Srbije, na čijem je čelu direktorka Milena Janković.

Posebnu pažnju privlači predavanje o potencijalu etno turizma i kulture Turističke organizacije Ražanj, koje će biti održano 29.02.2020. na Festivalu testa, testenine i hleba TESTIVAL 2020, u 11:30h, u Dorćol Platz-u, Beograd, Dobračina 59b. Uz puno intersantnih informacija, svi prisutni će moći da vide kako se u ražanjskoj crepulji pripremaju hlebovi i lepinje, na tradicionalni način, u vatri i žaru.

Zbog razvoja ekološke svesti, rukovodstvo opštine je odlučilo da akcenat u daljem razvoju stavi na turizam. Ražanj kao turistički biser juga Srrbije, u ponudi ima izuzetnu lokaciju od važnosti za turističku ponudu – manastir iz IX veka, Sveti Roman.

Takođe, turistima je na raspolaganju i 20 kilometara obale južne Morave, gde je opština angažovala građane, sa raspoloživim kapacitetima, da predstave i objedine ponudu za seoski turizam, lov, ribolov… Osim mesta u lokalnim domaćinstvima, posetiocima je na raspolaganju i motel u koji je investitor do sada uložio oko 300.000 evra, gde gradi zatvoreni bazen i sportske terene.

Turistička organizacija Opštine Ražanj
Turistička organizacija Opštine Ražanj

Sa opštinama Aleksinac i Merošina napravljena je zajednička brošura, koja opisuje turistički najinteresantnija mesta. Turistička organizacija opštine Ražanj, između ostalog, ima za cilj, u što kraćem vremenu, i pokretanje internet sajta sa ponudom za turiste.

Najznačajniji turistički događaj u opštini Ražanj je Sabor frulaša „Dani Save Jeremića”, koji je ove godine doživeo 20., jubilarno izdanje.

Za budućnost, a naročito za razvoj turističke ponude, Turistička organizacija opštine Ražanj i opština Ražanj, glavni fokus stavljaju na nematerijalno kulturno nasleđe, tj. ražanjsko crepuljarstvo. Nacionalni komitet za nematerijalno kulturno nasleđe Srbije, na sastanku održanom 05. decembra 2019. godine, doneo je odluku o upisu ražanjskog crepuljarstva u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije.

Gde: Festival testa, testenine i hleba TESTIVAL 2020
Kada: 29.02.2020. u 11:30h
Cena ulaznice: Pojedinačna ulaznica za odrasle: 200 RSD. Besplatan ulaz za decu do 18 godina. Za prvih 100 posetilaca sa plaćenim ulaznicama na poklon tekstilne torbe, kao podrška ekološkoj inicijativi za izbacivanje plastičnih kesa iz upotrebe.

Sve informacije o TESTIVAL-u 2020, možete pronaći na zvaničnom sajtu >>>

#TESTIVAL2020

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!