Testival #5 vas poziva – 7 veličanstvenih kuvara i sjajni pokloni za posetioce

TESTIVAL #5, Dom omladine Beograda i 7 veličanstvenih kuvara vas pozivaju na jedinstveni događaj koji je idealni spoj kulinarskih radionica i prodajne izložbe malih poljoprivrednih i prehrambenih proizvođača zdrave hrane.

Sve posetioce sa plaćenim ulaznicama očekuju sjajni pokloni – najsrećniji će konkurisati za jedan BAŠ DOBAR FRIŽIDER Candy Fresco i dve MIKROTALASNE RERNE Candy a kompanija EPSON poklanja jedan vredan štampač. ZEPTER profesionalci će pokazati kako pita može da se ispeče za samo 15 minuta u jednom tiganju, a deliće i vredne poklone: tepsiju za lazanje i pite od inoxa, set laserskih noževa i pleh za picu od inoxa. Olovke, upaljači i mnogi drugi pokloni će čekati najvrednije i najbrže posetioce TESTIVALA #5 na samom ulazu. Prvih 200 posetilaca oba dana dobiće uz ulaznicu i paket brašna za burek tip 400 meko od kompanije Banatski klas.

TESTIVAL #5 je jedan od najpopularnijih gastro festivala koji se organizuju u Srbiji. Za veliki uspeh manifestacije zaslužni su izlagači, sponzori i partneri, a posebno najšira publika koja u velikom broju dolazi u Dom omladine Beograda.

Samo na TESTIVALU! Jedinstveni nastup 7 veličanstvenih šefova: šefovi dr Milica Aleksić i Nebojša Veselinović koji predstavljaju Metro HoReCa centar, uz pomoć Serbian Juniors Chefs Cluba, Kaja GASTRONOMAD, šef Vlajko Pešić, šef Milan Đorđević, šef Milijan Stojanić, Dejan Ilić karving majstor… A majstor bureka Vladimir Popović, prikazaće poseban „burekov let“, tj. kako razvlači testo za burek.

Sve što 7 veličanstvenih šefova pripremi na glavnoj bini sale Amerikana Doma omladine Beograda, najveći gurmani među posetiocima će moći besplatno da degustiraju. A da sve „klizi“ kako treba, tu je i mali gutljaj piva Kronenbourg Blanc.

Kao i uvek do sada, posebnu pažnju posetilaca privlači TO Ražanj sa „Ražanjskim čarolijama“ i tombolom, a dr Biljana Đorđević će predstaviti svoju knjigu „Ražanjsko crepuljarstvo“.

Prodajna izložba vam predstavlja male proizvođače hrane iz Srbije sa bogatom ponudom zdrave, organske hrane i prozvoda, koju ne možete kupiti svaki dan na beogradskim pijacama ili u marketima.

Na TESTIVALU #5, po prvi put će biti organizovano „TESTIRANJE #1, TESTIVAL za poslovna interesovanja“, sa raznim interesantnim predavanjima za male prehrambene proizvođače, kao konsultansku pomoć u njihovim poslovnim poduhvatima.

I na ovom TESTIVALU biće održan diskusioni panel, oba dana, a ovog puta sa temom „ZDRAVA HRANA?“, a učesnici će sa svim prisutnima podeliti svoja mišljenja o zdravoj hrani, iz različitih profesionalnih i ličnih uglova.

Posebno mesto u programu zauzima inkluzivna radionica, koju će voditi Dejan Ilić, karving majstor, sa drugarima iz Saveza MNRO Srbije. Kako se pravi gibanica?

Najbolji izlagač i najbolji proizvod TESTIVALA #5, kao i dobitnici svih vrednih nagrada,  biće proglašeni u nedelju, 16. oktobra, u 19 časova.

TESTIVAL #5 se partnerski organizuje u Domu omladine Beograda, 15. i 16. oktobra 2022. Biće otvoren za posetioce od 10 do 20 časova. Ulaznica za događaj uključuje obilazak, kupovinu i degustaciju na prodajnoj izložbi, prisustvo na svim radionicama i pratećim programima, kao i učešće u poklon-igri. Deca u pratnji roditelja imaju besplatan ulaz.

Svečano otvaranje TESTIVALA #5 je predviđeno u subotu 15. oktobra u 11.30 h.

TESTIVAL #5 se tradicionalno održava se uz podršku Turističke organizacije Srbije i nalazi se u zvaničnom kalendaru događaja TOS za 2022. godinu.

Tema radionica je BUREK – Na burek možeš da računaš uvek!

Svi detalji o TESTIVALU su dostupni na sajtu: www.testival.rs ili na društvenim mrežama Facebook, Instagram i YouTube, nalog je @festivaltestival.

Program: https://testival.rs/program-testival-2022-oktobar-beograd/
Biografije demonstratora i predavača:
https://testival.rs/demonstratori-testival-5-2022-oktobar/

Sponzori: Candy, Epson
Partneri: Metro HoReCa centar & Serbian Juniors Chefs Club, Hoff doo, Fakultet za hotelijerstvo i turizam iz Vrnjačke Banje, Tomato Tomato Communications.
Prijatelji: Zepter, Carlsberg Kronenbourg Blanc, Banatski klas, Logik poslovna rešenja
Pokrovitelj: Turistička organizacija Srbije

 

P R O G R A M   TESTIVAL #5

 

TESTIVAL #5 – Bina – velika sala (Amerikana)

Tema radionica BUREK – Na burek možeš da računaš uvek!

Subota, 15.10.2022.

11.00   Svečano otvaranje – Obraćanje organizatora i članova Saveta Testivala

12.00 – 12.30  Metro HoReCa – Da li možete bez Bu-Re-Ka?         – Kako pripremiti vučeno testo bez glutena?

13.00 – 13.30  Hoff & chef Milan Đorđević – Chef Milan Đorđević priprema pite sa punjenjem od aronije

14.00 – 14.30  Katarina Petrović Kaja GASTRONOMAD – Burek ili pita, pitanje je sad? – slane verzije (poklon za posetioce Candy mikrotalasna rerna CMW20TNMB)

15.00 – 15.30  Dejan Ilić & MNRO – Inkluzivna radionica sa Asocijaciom MNRO Srbije i Udruženjem Živimo zajedno, Stari Grad – Kako se pravi gibanica?

15.45 – 16.15  Ražanjske čarolije & tombola – Predstavljanje TO Ražanj i TOS – tombola – pokloni za posetioce: suvenir „Crepulja“, 2 komada; tegla meda, tegla slatka, tegla paprike, tegla džema, tegla lovačke salate, sok od koprive.

16.15 – 16.45  Promocija knjige „Ražanjsko crepuljarstvo“ – Dr Biljana Đorđević, autor

17.00 – 17.30  Majstor bureka Vlada Popović – Kako se priprema najbolji burek?

18.00 – 19.00  Diskusioni panel: ZDRAVA HRANA? Moderator: Katarina Petrović, učesnici: prof dr Sonja Veljović, Fakultet za hotelijerstvo i turizam iz Vrnjačke Banje; Dragana Popov, strukovni menadžer u hotelijerstu, dr Vanja Todorović, Farmaceutski fakultet u Beogradu

Nedelja, 16.10.2022.

12.00 – 12.30  Metro HoReCa – Da li možete bez Bu-Re-Ka? Orijentalne poslastice od vučenih kora.

13.00 – 13.30  Hoff & chef Vlajko Pešić – Chef Vlajko Pešić priprema pite sa punjenjem od aronije

14.00 – 14.30  Katarina Petrović Kaja GASTRONOMAD – Burek ili pita, pitanje je sad? – slane verzije (poklon za posetioce Candy mikrotalasna rerna CMW20TNMB)

15.00 – 15.30  ZEPTER – Kako se priprema pita u tiganju? Pokloni za posetioce: tepsija za lazanje i pite od inoxa, set laserskih noževa i pleh za picu od inoxa.

16.00 – 16.30  Chef Milijan Stojanić i Ljiljana Krtinić – Chef Milijan Stojanić, počasni doktor gastro nauka Evropske unije, govoriće o tome kako se pripremaju tradicionalne pite. Ljiljana Krtinić, diplomirani dizajner, član ULUS-a i UPIDIV-a.

17.00 – 18.00  Diskusioni panel: ZDRAVA HRANA? – moderator: Uroš Bogdanović, učesnici: asistent msc Dragan Vukolić, Fakultet za hotelijerstvo i turizam iz Vrnjačke Banje; chef Milijan Stojanić, počasni doktor gastro nauka Evropske unije; Dragana Popov, strukovni menadžer u hotelijerstu.

19.00   Svečano zatvaranje – proglašenje najboljih izlagača i izvlačenje dobitnika velikog poklona CANDY frižider CCE 7T618EX (i ostalih poklona sponzora)

TESTiranje #1 (TESTIVAL #5) – mala sala (Klub Doma omladine)

Subota, 15.10.2022.   TESTiranje – TESTIVAL za poslovna interesovanja   Svi smo mi nekad bili startapovi!

11.30   Digitalni gerila marketing za startapove – Miodrag Ilić

12.30   Pet grešaka koje svaka firma mora da napravi – Branko Đaković

13.30   Logik poslovna rešenja – Nenad Dimov – Birokratske zavrzlame. Šta sve moramo, a šta nas još sve čeka?

14.30   Fakultet za hotelijerstvo i turizam Vrnjačka Banja – Jelena Petrović

15.30   EPSON

Nedelja, 16.10.2022   TESTiranje – TESTIVAL za poslovna interesovanja   Svi smo mi nekad bili startapovi!

11.30   Da li ste spremni za intervju?            Miodrag Ilić

12.30   Šta da radite sa primedbama – Branko Đaković

13.30   Logik  poslovna rešenja – Vladimir Anastasijević – Kad knjigovođa kaže neću. Šta sve možemo da uradimo sami sa par klikova mišem?

Testival #5 vas poziva - 7 veličanstvenih kuvara i sjajni pokloni za posetioce
Testival #5 vas poziva – 7 veličanstvenih kuvara i sjajni pokloni za posetioce
Testival #5 vas poziva - 7 veličanstvenih kuvara i sjajni pokloni za posetioce
Testival #5 vas poziva – 7 veličanstvenih kuvara i sjajni pokloni za posetioce

Saopštenje za medije: Festival TESTIVAL

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Testival #5 vas poziva – 7 veličanstvenih kuvara i sjajni pokloni za posetioce

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.