Tetkino pecivo – Kristina Gašpar

11

Tetkino pecivo – Kristina Gašpar

Tetkino pecivo – ovo pecivo se zaista brzo priprema-dok kažeš „keks“, ono je gotovo ;). Testo ne treba da stoji, da se odmara niti da raste. Vrlo je ukusno i dugo ostaje sveže.

Recept za ovo pecivo sam dobila od tetke. A i ja sam jedna posebna tetka ;). Zato sam mu dala taj naziv. Pecivo je još ukusnije kada se od njega naprave sendviči 😉

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Tetkino pecivo – Kristina Gašpar

  • 400 g brašna
  • 5 g praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice šećera
  • 10 g svežeg kvasca
  • 1 dl mleka
  • 1,5 dl jogurta
  • 1 dl ulja
  • Za završnicu:
  • 1 jaje
  • semenke po izboru-susam (kim…)
  1. Kvasac i šećer razmutiti u mleku, pa dodati malo brašna i ostaviti da naraste. U posudi za mešenje sjediniti sve ostale suve sastojke i napraviti udubljenje. Sipati nadošao kvasac, jogurt i ulje. Umesiti testo.
  2. Rernu uključiti na 200 stepeni.
  3. Testo razviti na pobrašnjenoj površini debljine oko 1 cm (ili deblje) i vaditi željene oblike. Premazati umućenim jajetom i posuti po želji.
  4. Ukoliko koristite modlu prečnika oko 4 cm, dobićete 40-tak komada.
  5. Pecivo peći 13-15 minuta-dok blago ne porumeni.