Tetkino pecivo – Kristina Gašpar

Tetkino pecivo – Kristina Gašpar

Tetkino pecivo – ovo pecivo se zaista brzo priprema-dok kažeš „keks“, ono je gotovo ;). Testo ne treba da stoji, da se odmara niti da raste. Vrlo je ukusno i dugo ostaje sveže.

Recept za ovo pecivo sam dobila od tetke. A i ja sam jedna posebna tetka ;). Zato sam mu dala taj naziv. Pecivo je još ukusnije kada se od njega naprave sendviči 😉

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Tetkino pecivo – Kristina Gašpar

  • 400 g brašna
  • 5 g praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice šećera
  • 10 g svežeg kvasca
  • 1 dl mleka
  • 1,5 dl jogurta
  • 1 dl ulja
  • Za završnicu:
  • 1 jaje
  • semenke po izboru-susam (kim…)
  1. Kvasac i šećer razmutiti u mleku, pa dodati malo brašna i ostaviti da naraste. U posudi za mešenje sjediniti sve ostale suve sastojke i napraviti udubljenje. Sipati nadošao kvasac, jogurt i ulje. Umesiti testo.
  2. Rernu uključiti na 200 stepeni.
  3. Testo razviti na pobrašnjenoj površini debljine oko 1 cm (ili deblje) i vaditi željene oblike. Premazati umućenim jajetom i posuti po želji.
  4. Ukoliko koristite modlu prečnika oko 4 cm, dobićete 40-tak komada.
  5. Pecivo peći 13-15 minuta-dok blago ne porumeni.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Tetkino pecivo – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.