Tetkino pecivo – Kristina Gašpar
Tetkino pecivo – ovo pecivo se zaista brzo priprema-dok kažeš „keks“, ono je gotovo ;). Testo ne treba da stoji, da se odmara niti da raste. Vrlo je ukusno i dugo ostaje sveže.
Recept za ovo pecivo sam dobila od tetke. A i ja sam jedna posebna tetka ;). Zato sam mu dala taj naziv. Pecivo je još ukusnije kada se od njega naprave sendviči 😉
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Tetkino pecivo – Kristina Gašpar
- 400 g brašna
- 5 g praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice šećera
- 10 g svežeg kvasca
- 1 dl mleka
- 1,5 dl jogurta
- 1 dl ulja
- Za završnicu:
- 1 jaje
- semenke po izboru-susam (kim…)
- Kvasac i šećer razmutiti u mleku, pa dodati malo brašna i ostaviti da naraste. U posudi za mešenje sjediniti sve ostale suve sastojke i napraviti udubljenje. Sipati nadošao kvasac, jogurt i ulje. Umesiti testo.
- Rernu uključiti na 200 stepeni.
- Testo razviti na pobrašnjenoj površini debljine oko 1 cm (ili deblje) i vaditi željene oblike. Premazati umućenim jajetom i posuti po želji.
- Ukoliko koristite modlu prečnika oko 4 cm, dobićete 40-tak komada.
- Pecivo peći 13-15 minuta-dok blago ne porumeni.