Tikvice pohovane u rerni – Javorka Filipović

0

Tikvice pohovane u rerni – pohovanje nije zdravo, ali ako se radi u rerni bez ulja može biti ukusno.

Brže se sprema i nema masnoća za pohovanje.

Tikvice pohovane u rerni - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Tikvice pohovane u rerni – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije

Tikvice pohovane u rerni - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Tikvice pohovane u rerni – Javorka Filipović

Tikvice pohovane u rerni - pohovanje nije zdravo, ali ako se radi u rerni bez ulja može biti ukusno.
Obrok Večera
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 30 minutes
Broj osoba 3 osobe

Sastojci

  • 1 komad tikvica
  • 2 komad jaja
  • 2 kašike brašno
  • 2 kašike mrvice
  • so po ukusu
  • ulje malo

Uputstvo za pripremu

  1. Tikvice pripremiti kao i za obično pohovanje: oljuštiti, iseći na tanke ploškice, posoliti i ostaviti da puste vodu.
  2. Ocediti ih i uvaljati ih u brašno, jaja, mrvice.
  3. Redjati ih u pleh koji ste blago premazali četkicom, uljem, odmah redjati tikvice i na svaku naneti po dve-tri kapi ulja, koliko spadne sa četkice.
  4. Staviti ih u ugrejanu rernu na 170 stepeni.
  5. Nemojte ih puno prevrtati, ostavite ih da se uhvati korica s jedne strane, okrenite i ostavite ih da se dopeku.

Beleške

To je sve, jako jednostavno i ukusno, naročito zato što zadržavaju onu krckavost :).

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od povrća, kliknite na link: JELA OD POVRĆA.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.