Tikvice sa piletinom – Jelena Nikolić

Recept za tikvice sa piletinom.

Tikvice sa piletinom, sastojci:

  • 2 manje tikvice
  • 200 g pilećeg belog mesa
  • 1 veći paradajz
  • 1 čaša (180g) kisele pavlake
  • ulje
  • so
  • začini
Tikvice sa piletinom - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Tikvice sa piletinom – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online

Tikvice sa piletinom, priprema:

  • Tikvice oljuštiti, preseći na pola po dužini. Spustiti ih u ključalu vodu na 3 minuta. Izvaditi iz vode, isprati hladnom vodom i tako prohlađenim izdubiti sredinu.
  • Meso iseći na sitne komade, propržiti na malo ulja, posoliti po ukusu, usuti malo vode i prodinstati. Začiniti po ukusu. Prohladiti i pomešati sa pavlakom. Paradajz oprati, očistiti, oljuštiti i iseći kolutove.
  • Posudu u kojoj će se peći premazati uljem i poredjati tikvice. Staviti fil i preko kolutove paradajza.
  • Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C. Poslužiti toplo.
  • Prijatno!

Jelena Nikolić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Tikvice sa piletinom – Jelena Nikolić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.