Tikvice sa prosom – Ljiljana Stanković

0

Tikvice sa prosom – proso, tikvice i ostalo povrće , bez mesa odličan ručak!

Tikvice sa prosom - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Tikvice sa prosom – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Tikvice sa prosom - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Tikvice sa prosom – Ljiljana Stanković

Tikvice sa prosom - proso, tikvice i ostalo povrće , bez mesa odličan ručak!
Obrok Ručak, Večera
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 55 minutes
Broj osoba 2 osobe

Sastojci

  • 600 grama tikvice
  • 4 kašike ulje
  • 400 grama paradajz isečenog na kockice
  • 2 kašike suvi biljni začin
  • 1 kašičica šećer
  • 1 kašičica bosiljak seckan
  • 100-150 ml mleko
  • 2 komada jaja
  • 1 komada crni luk
  • peršunov list malo
  • 300 grama krompir
  • 500 ml voda
  • 200 grama proso a može i manje

Uputstvo za pripremu

  1. Krompir ogulite pa ga zajedno sa tikvicama isecite na tanke šnite i malo posolite.
  2. Na ulju dinstajte sitno iseckani luk, dodajte paradajz, šećer, kašičicu bosiljka, kašiku začina od sušenog povrća, peršunov list i kad to malo prodinstate dodajte proso pa sve zajedno dinstajte petnaestak minuta uz dodavanje vode.
  3. Posudu za pripremanje premažite uljem i u nju složite red tikvica, preko toga jedan deo pardajza, zatim krompir, pa ponovo paradajz i završite sa tikvicama.
  4. U pola litre vode stavite jednu kašiku zaćina od sušenog povrća i to prelijte preko tikvica.
  5. Pecite na 250 stepeni i kad tikvice budu gotove umutite dva jajeta sa mlekom pa prelijte preko tikvica i još par minuta pecite ..

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.