Tikvice sa prosom – Ljiljana Stanković

Tikvice sa prosom – proso, tikvice i ostalo povrće , bez mesa odličan ručak!

Tikvice sa prosom - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Tikvice sa prosom – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Tikvice sa prosom – Ljiljana Stanković

Tikvice sa prosom – proso, tikvice i ostalo povrće , bez mesa odličan ručak!

  • 600 grama tikvice
  • 4 kašike ulje
  • 400 grama paradajz (isečenog na kockice)
  • 2 kašike suvi biljni začin
  • 1 kašičica šećer
  • 1 kašičica bosiljak (seckan)
  • 100-150 ml mleko
  • 2 komada jaja
  • 1 komada crni luk
  • peršunov list (malo)
  • 300 grama krompir
  • 500 ml voda
  • 200 grama proso (a može i manje)
  1. Krompir ogulite pa ga zajedno sa tikvicama isecite na tanke šnite i malo posolite.
  2. Na ulju dinstajte sitno iseckani luk, dodajte paradajz, šećer, kašičicu bosiljka, kašiku začina od sušenog povrća, peršunov list i kad to malo prodinstate dodajte proso pa sve zajedno dinstajte petnaestak minuta uz dodavanje vode.
  3. Posudu za pripremanje premažite uljem i u nju složite red tikvica, preko toga jedan deo pardajza, zatim krompir, pa ponovo paradajz i završite sa tikvicama.
  4. U pola litre vode stavite jednu kašiku zaćina od sušenog povrća i to prelijte preko tikvica.
  5. Pecite na 250 stepeni i kad tikvice budu gotove umutite dva jajeta sa mlekom pa prelijte preko tikvica i još par minuta pecite ..

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Tikvice sa prosom – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.