Tiramisu recept - Recepti i Kuvar online - Najukusniji Tiramisu kolač
Tiramisu recept - Recepti i Kuvar online - Najukusniji Tiramisu kolač

Najbolji recept 1. nedelje jula 2014. je: Tiramisu. Rezultat koji je recept postigao (prilikom poređenja 08.07.2014.) je sledeći: 740 pregleda na Facebook, 3 like na Facebook, 13 interakcije na Facebook, i 219 pregled na www.recepti-kuvar.rs.

Tiramisu recept - Recepti & Kuvar
Tiramisu recept – Recepti & Kuvar

Tiramisu recept

Tiramisu recept – polemika kako je nastao traje već vekovima, a šuška se da je ovaj ukusni desert, jako omiljen u Toskani. Verovatno jedan od najjednostavnijih i najomiljenijih recepata, fantastična poslastica sa dodatkom kafe po ukusu mnogih sladokusaca – tiramisu recept. Tiramisu recept je jedan od najpoznatijih recepata za pripremu kolača, kako u Italiji, tako i širom sveta.

Tiramisu recept ima mnoštvo varijacija, drugačijih sastojaka i načina pripreme, kao i raznih priča o samom poreklu recepta.

Mi vam predstavljamo tiramisu recept po našem ukusu. Tiramisu kolač se tradicionalno pravi da bude okruglog oblika, ali je zbog redjanja piškota zgodnije koristiti pravougaoni ili kvadratni oblik kolača. Tiramisu pripada kategoriji višeslojnih kolača.

Sastojci

  • sir Mascarpone, 500 gr
  • Pavesini biscuits (piškote), koliko je potrebno
  • jaja, 3 komada
  • šećer, 3 kašike
  • espresso kafa za 6 osoba
  • kakako prah

 

Priprema

Korak 1

Prvo napravite kremasti deo. Odvojite žumanca od belanaca. U posudu za mućenje, dodajte žumanca i šećer. Mikserom dobro umutite da se napravi jedinstvena beličasta masa. Polako dodajte, po malo, Mascarpone sira, i nastavite da mešate mikserom, dok se ne umuti sav sir. U posebnom sudu umutite belanca u čvrstu penu. Kada su belanca umućena, bez miksera, korišćenjem velike kašike za mešanje, polako ih umešajte u masu žumanca i sira, laganim prevrtanjem.

Korak 2

Pavesini biscuits (piškote) natopite u espresso kafi. Po ukusu, u espresso kafu (naročito ako kolač ne jedu deca), možete dodati jednu kašiku konjaka.

Korak 3

Redajte sloj piškota, pa sloj krema, i završite sa kremom. Gornji sloj krema dobro pospite prosejanim kakaom. Dobro ohladite i poslužite sečeno na velike kocke. Prijatno!

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!