Tiramisu – Snežana Kitanović

Tiramisu – Snežana Kitanović

Tiramisu.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Tiramisu – Snežana Kitanović

Tiramisu.

  • 8 žumanaca
  • 1/2 kg. šećera
  • 1 kesica želatina (10gr.)
  • 500 gr. švapskog sira
  • 750 gr. slatke pavlake
  • nes kafa
  • 1-2 čaše crnog vina
  • 2 veće kutije piškota
  • kako prah
  • rum
  1. Žumanca i šećer umutiti mikserom i kuvati na pari.
  2. Da bi se šećer otopio postepeno dodavati 1 čašu crnog vina dok se masa ne zgusnei šećer ne otopi.
  3. Kada je gotovo skloniti sa vatre i odmah istopiti želatin sa 4 kašike hladne vode, zatim dodati u vruć fil i sjediniti. Ostaviti da se dobro ohladi.
  4. Švapski sir pomešati sa ohlađenim filom.
  5. Umutiti slatku pavlaku pa sjediniti sa predhodnom masom (izmešati mikserom ali ne najvećom brzinom).
  6. Skuvati jednu džezvu nes kafe ia kada se prohladi(trebalo bi da nes bude mlaka)dodatiu rum i zasladiti je sa malo šećera.
  7. Umakati piškote i ređati ih u malo dublju posudu(širina 23cm, dužina 31cm, dubina 10cm.).
  8. Slagati red horizontalno postavljenih piškota, pa fil, pa malo kakao praha, pa redvertikalno postavljenih piškota, pa fil i preko njega kakao prah.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.