Tiramisu – Snežana Kitanović
Tiramisu.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Tiramisu – Snežana Kitanović
Tiramisu.
- 8 žumanaca
- 1/2 kg. šećera
- 1 kesica želatina (10gr.)
- 500 gr. švapskog sira
- 750 gr. slatke pavlake
- nes kafa
- 1-2 čaše crnog vina
- 2 veće kutije piškota
- kako prah
- rum
- Žumanca i šećer umutiti mikserom i kuvati na pari.
- Da bi se šećer otopio postepeno dodavati 1 čašu crnog vina dok se masa ne zgusnei šećer ne otopi.
- Kada je gotovo skloniti sa vatre i odmah istopiti želatin sa 4 kašike hladne vode, zatim dodati u vruć fil i sjediniti. Ostaviti da se dobro ohladi.
- Švapski sir pomešati sa ohlađenim filom.
- Umutiti slatku pavlaku pa sjediniti sa predhodnom masom (izmešati mikserom ali ne najvećom brzinom).
- Skuvati jednu džezvu nes kafe ia kada se prohladi(trebalo bi da nes bude mlaka)dodatiu rum i zasladiti je sa malo šećera.
- Umakati piškote i ređati ih u malo dublju posudu(širina 23cm, dužina 31cm, dubina 10cm.).
- Slagati red horizontalno postavljenih piškota, pa fil, pa malo kakao praha, pa redvertikalno postavljenih piškota, pa fil i preko njega kakao prah.