Tokom sezone grejanja, 5 biljaka koje čiste vazduh - Pixabay
Tokom sezone grejanja, 5 biljaka koje čiste vazduh - Pixabay

Suv vazduh nezaobilazan je deo sezone grejanja, koji za sobom donosi respiratorne probleme protiv kojih se možete boriti na prirodan način, uz pomoć biljaka koje ovlažuju vazduh.

Pačempres

Pačempres se u Japanu smatra svetim drvetom, jer se veruje da se u njemu skupljaju duše preminulih. Ovo zimzeleno drveće ovlažuje zrak i upija nečistoće u domu. Neki tvrde da umanjuje simptome migrena i glavobolja. Zauzvrat traži hlad i redovno zalivanje.

Fikus

Fikus je jedna od najpopularnijih kućnih biljka s obzirom da vlaži vazduh, ispunjava ga kiseonikom, neutralizuje toksine i viruse te upija dosta prašine. Najbolje uspeva u domovima s mnogo prostora, a traži i stalnu hladovinu. Najčešća vrsta je fikus Bendžamin koji brzo raste i kojeg ne treba često zalivati.

Lozica

Ova se biljka ponaša poput bršljana – svojim lišćem brzo obuhvati prostor oko kojeg raste, te se uzdiže prema svetlosti. Brzo se prilagođava suvom zraku, te ga postepeno ovlažuje. S druge strane, treba joj mnogo hlada i često zalivanje.

Lovor

Lovor je simbol pobede, slave i veličanstva. Potiče iz suptropskog područja zbog čega voli hlad, vlažan vazduh i dosta tople vode. Uklanja višak vlage iz vazduha, a njegovi osušeni listovi oplemeniće ukus brojnih jela u kuhinji.

Stablo limuna

Limunovo stablo ispunjava vazduh fantastičnim citrusnim mirisom, a istovremeno uklanja višak vlage iz svoje okoline. Sadrži velik broj lekovitih komponenti, te sterilizuje prostor. Limunovo stablo voli sunčevu svetlost i redovno zalivanje.

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!