Preuzmite aplikaciju sa Google Play

Tokom sezone grejanja, 5 biljaka koje čiste vazduh

0 7

Suv vazduh nezaobilazan je deo sezone grejanja, koji za sobom donosi respiratorne probleme protiv kojih se možete boriti na prirodan način, uz pomoć biljaka koje ovlažuju vazduh.

Pačempres

Pačempres se u Japanu smatra svetim drvetom, jer se veruje da se u njemu skupljaju duše preminulih. Ovo zimzeleno drveće ovlažuje zrak i upija nečistoće u domu. Neki tvrde da umanjuje simptome migrena i glavobolja. Zauzvrat traži hlad i redovno zalivanje.

Fikus

Fikus je jedna od najpopularnijih kućnih biljka s obzirom da vlaži vazduh, ispunjava ga kiseonikom, neutralizuje toksine i viruse te upija dosta prašine. Najbolje uspeva u domovima s mnogo prostora, a traži i stalnu hladovinu. Najčešća vrsta je fikus Bendžamin koji brzo raste i kojeg ne treba često zalivati.

Lozica

Ova se biljka ponaša poput bršljana – svojim lišćem brzo obuhvati prostor oko kojeg raste, te se uzdiže prema svetlosti. Brzo se prilagođava suvom zraku, te ga postepeno ovlažuje. S druge strane, treba joj mnogo hlada i često zalivanje.

Lovor

Lovor je simbol pobede, slave i veličanstva. Potiče iz suptropskog područja zbog čega voli hlad, vlažan vazduh i dosta tople vode. Uklanja višak vlage iz vazduha, a njegovi osušeni listovi oplemeniće ukus brojnih jela u kuhinji.

Stablo limuna

Limunovo stablo ispunjava vazduh fantastičnim citrusnim mirisom, a istovremeno uklanja višak vlage iz svoje okoline. Sadrži velik broj lekovitih komponenti, te sterilizuje prostor. Limunovo stablo voli sunčevu svetlost i redovno zalivanje.

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.