Tomatelo tortica – Slađana Šćekić

Tomatelo tortica – Slađana Šćekić

Tomatelo tortica – malo drugačije palačinke od onih koje smo navikli da spremamo…

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Palačinke, kliknite na link: PALAČINKE RECEPT.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Tomatelo tortica – Slađana Šćekić

Zamesiti testo za palačinke:

  • 2 jaja
  • 200 ml vode
  • 200 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • brašna po potrebi (da bude redje)

Pripremiti fil za palačinke:

  • 1 jaje
  • 200 g parmezana
  • 200 g rendane šunke
  • 2 kašike Tomatela
  • 1 kašičica origana
  1. Podeliti umućenu masu na dva dela pa u jedan deo dodati 4kašika Tomatela,a drugi deo je beo.
  2. Ispržiti palačinke i bele i crvene.
  3. Sve dobro sastaviti i filovati palačinke: Bela-fil-crvena….tako do kraja ispeći na 250 C samo 10min. Ispečenu torticu preručiti na tanjir i dekorisati…

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Tomatelo tortica – Slađana Šćekić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.