Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Tonijeva slatka gibanica – by Toni Radić

0

Tonijeva slatka gibanica – by Toni Radić

Tonijeva slatka gibanica – voćna i zdrava gibanica.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Tonijeva slatka gibanica - by Toni Radić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Tonijeva slatka gibanica – by Toni Radić

Vreme pripreme 2 hours
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 2 hours 40 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 500 g kora za pitu
  • Prvi fil:
  • 250 gr maka
  • 100 gr grožđica
  • 100 gr seckanih suvih smokava
  • korica jednog limuna
  • 2-3 kašike smeđeg šećera
  • 2 burbon vanillinšećera
  • 3 dcl sojinog mleka
  • Drugi fil:
  • 400 gr mlevenih badema
  • 200 gr mlevenog keksa
  • 1 kašičica korijandera
  • korica 1 pomorandže
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • Treći fil:
  • 2 kg jabuka
  • korica jednog limuna
  • sok od 2 limuna
  • 4-5 kašika meda
  • prstohvat muškatnog oraha

Uputstvo za pripremu

  1. Prvi fil priprema: Staviti mak u činiju I dodati sve osim mleka, mleko zagrejati u lončiću, preliti preko maka i izmešati. Ako je malo ređe, dodati par kašika mlevenih badema
  2. Drugi fil priprema: Sve sastojke izmešati.
  3. Treći fil: narendati jabuke i izmešati sve sastojke. Napomena: treći fil napraviti dva sata pre slaganja kolača da bi jabuke pustile sok i kolač bio sočan.
  4. Slaganje gibanice: u jednu šolju staviti tri kašike ulja i 2 dcl vode. Izmešati, nauljiti dublju tepsiju, slagati tri kore i dobro premazati vodom i uljem, rasporediti mak
  5. Dve kore premazati uljem i vodom, rasporediti bademe. Dve kore premazati vodom i uljem, rasporetidi jabuke, na vrhu složiti 2-3 kore, nauljiti, peći 40 minuta na 190-200 C. Pustiti da se gibanica dobro ohladi i seći.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.