Torta “Beli anđeo”.
Snežana Kitanović, blog Nenine kuhinjske čarolije >>>
Torta "Beli anđeo" – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online
Torta “Beli anđeo”.
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 5 kesica pudinga od vanile
- 300 gr. slaga
- 100 gr. bele čokolade
- 100 gr. mleka u prahu
- 1,5 l mleka
- 250 gr. margarina
- 3 čaše kisele pavlake
- 50 gr šećera u prahu
- 16 kašika kristal šećera
- 150 gr. pečenih lešnika
I žuti fil:
- razmutiti 5 kesica pudinga sa mlekom
staviti mleko da se kuva i zasladiti ga sa 16 kašika šećera
kada krene da vri umešati razmućeni puding uz neprestano mešanje
pred sam kraj kada puding počne da se steže ubaciti izlomljenu belu čokoladu i ostaviti ga da se ohladi
u međuvremenu umutiti penasto jedan margarin sa 50 gr. šećera u prahu i 100 gr. mleka u prahu
kada se puding ohladi dodavati ga po malo u razmućeni margarin uz neprestano mućenje
II beli fil:
- umutiti šlag (po uputstvu sa kesice)sa predhodno ohlađenom vodom
dodati 3 kisele pavlake i uz blago mešanje varjačom sjediniti
Ređati:
- red rozen kora
žuti fil
pečene lešnike izdrobljene (ne skroz samlevene)
beli fil
pa opet kore, žuti fil, lešnike, beli fil….Svaki put kada stavite koru blago pritisnuti da bi se fil ravnomerno razišao.
Poslednji red kora premazati samo sa belim filom.
Ukrasiti po želji slatkom pavlakom ili šlagom.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!