Torta Kobajagi – Kristina Gašpar

Torta Kobajagi – Kristina Gašpar

Torta Kobajagi – za one koji vole da pripremaju torte bez pečenja.

I eto tako… Prijatno me je iznenadio jedan poklon paket prepun stvarčica za izradu torti i kolača. Sa zadovoljstvom sam iskoristila deo njega za pripremu ove torte 😉

Predlažem da je pripremite za predstojeće praznike.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Torta Kobajagi – Kristina Gašpar

  • Neophodni sastojci za koru:
  • 100 gr šećera
  • 1 kecica vanilin šećera burbon vanila
  • 1 dl vode
  • 100 gr margarina
  • 200 gr keksa
  • 50 gr mlevenih oraha
  • Neophodni sastojci za fil1:
  • 1 kesica ledenog deserta od jagode
  • 2 dl mleka
  • 100 gr mlevenog keksa
  • Neophodni sastojci za fil2:
  • 300 gr jagoda
  • 60 gr šećera
  • 30 gr gustina ili pudinga od vanile
  • 1,5 dl vode
  • Dekoracija:
  • 2 kesice šlaga
  • 2,5 dl mleka
  • Dekor proizvodi po izboru (srca (zvezdice, perlice, čokoladne mrvice…))
  1. Za koru prokuvati vodu i šećer, potom dodati burbon vanilu i margarin. Mešati dok se margarin ne otošpi a smesa malo ne ohladi. Tada dodati orahe i keks. Sjediniti sve sastojke i sipati u modlu prečnika 23 cm koju ste prethodno obložili providnom folijom. Smesu poravnati.
  2. Za fil1 umutiti ledeni desert sa mlekom ili vodom i dodati keks. Sjediniti sastojke i sipati preko kore. Poravnati fil.
  3. Za fil2 prokuvati jagode, šećer i gustin razmućen u vodi. Smesa treba da vri nekoliko minuta. Prohladiti mešanjem i sipati preko fila1.
  4. Tortu staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne.
  5. Prebaciti je na tacnu i ukrasiti šlagom i dekor prizvodima.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Torta Kobajagi – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.