Torta Kobajagi – Kristina Gašpar

0

Torta Kobajagi – Kristina Gašpar

Torta Kobajagi – za one koji vole da pripremaju torte bez pečenja.

I eto tako… Prijatno me je iznenadio jedan poklon paket prepun stvarčica za izradu torti i kolača. Sa zadovoljstvom sam iskoristila deo njega za pripremu ove torte 😉

Predlažem da je pripremite za predstojeće praznike.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Torta Kobajagi - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Torta Kobajagi – Kristina Gašpar

Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 25 minutes

Sastojci

  • Neophodni sastojci za koru:
  • 100 gr šećera
  • 1 kecica vanilin šećera burbon vanila
  • 1 dl vode
  • 100 gr margarina
  • 200 gr keksa
  • 50 gr mlevenih oraha
  • Neophodni sastojci za fil1:
  • 1 kesica ledenog deserta od jagode
  • 2 dl mleka
  • 100 gr mlevenog keksa
  • Neophodni sastojci za fil2:
  • 300 gr jagoda
  • 60 gr šećera
  • 30 gr gustina ili pudinga od vanile
  • 1,5 dl vode
  • Dekoracija:
  • 2 kesice šlaga
  • 2,5 dl mleka
  • Dekor proizvodi po izboru (srca zvezdice, perlice, čokoladne mrvice...)

Uputstvo za pripremu

  1. Za koru prokuvati vodu i šećer, potom dodati burbon vanilu i margarin. Mešati dok se margarin ne otošpi a smesa malo ne ohladi. Tada dodati orahe i keks. Sjediniti sve sastojke i sipati u modlu prečnika 23 cm koju ste prethodno obložili providnom folijom. Smesu poravnati.
  2. Za fil1 umutiti ledeni desert sa mlekom ili vodom i dodati keks. Sjediniti sastojke i sipati preko kore. Poravnati fil.
  3. Za fil2 prokuvati jagode, šećer i gustin razmućen u vodi. Smesa treba da vri nekoliko minuta. Prohladiti mešanjem i sipati preko fila1.
  4. Tortu staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne.
  5. Prebaciti je na tacnu i ukrasiti šlagom i dekor prizvodima.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.