Torta Kobajagi – Kristina Gašpar
Torta Kobajagi – za one koji vole da pripremaju torte bez pečenja.
I eto tako… Prijatno me je iznenadio jedan poklon paket prepun stvarčica za izradu torti i kolača. Sa zadovoljstvom sam iskoristila deo njega za pripremu ove torte 😉
Predlažem da je pripremite za predstojeće praznike.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Torta Kobajagi – Kristina Gašpar
- Neophodni sastojci za koru:
- 100 gr šećera
- 1 kecica vanilin šećera burbon vanila
- 1 dl vode
- 100 gr margarina
- 200 gr keksa
- 50 gr mlevenih oraha
- Neophodni sastojci za fil1:
- 1 kesica ledenog deserta od jagode
- 2 dl mleka
- 100 gr mlevenog keksa
- Neophodni sastojci za fil2:
- 300 gr jagoda
- 60 gr šećera
- 30 gr gustina ili pudinga od vanile
- 1,5 dl vode
- Dekoracija:
- 2 kesice šlaga
- 2,5 dl mleka
- Dekor proizvodi po izboru (srca (zvezdice, perlice, čokoladne mrvice…))
- Za koru prokuvati vodu i šećer, potom dodati burbon vanilu i margarin. Mešati dok se margarin ne otošpi a smesa malo ne ohladi. Tada dodati orahe i keks. Sjediniti sve sastojke i sipati u modlu prečnika 23 cm koju ste prethodno obložili providnom folijom. Smesu poravnati.
- Za fil1 umutiti ledeni desert sa mlekom ili vodom i dodati keks. Sjediniti sastojke i sipati preko kore. Poravnati fil.
- Za fil2 prokuvati jagode, šećer i gustin razmućen u vodi. Smesa treba da vri nekoliko minuta. Prohladiti mešanjem i sipati preko fila1.
- Tortu staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne.
- Prebaciti je na tacnu i ukrasiti šlagom i dekor prizvodima.