Torta „Labudovo jezero“ – Zorica Stajić

Torta „Labudovo jezero“.

Zorica Stajić, blog Zorini recepti >>>

Torta "Labudovo jezero" - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Torta „Labudovo jezero“ – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Torta "Labudovo jezero" – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Torta „Labudovo jezero“.

Za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašike šećera
  • 6 kašike oraha (mlevenih)
  • 3 kašike brašna

Za rolat:

  • 7 jaja
  • 7 kašike šećera
  • 6 kašike brašna
  • 7 kašika džema od kajsija (6-7 kašika)
  • 5 kašike oraha

Za fil:

  • 1 litar mleka
  • 6 kašika brašna
  • 4 kašike gustina
  • 16 kašika šećera
  • 5 kesica vanile
  • 250 gr margarina

I još:

  • 4 banane
  • 100 gr suvog grožđa
  • 100 gr zele bombona (sitno seckanih)
  • 5 komada kivija
  • 3 kašike soka od limuna
  • 2 komada narandže (ili 3 mandarine)
  • 2 kesice želatina
  • 1 kesica šlag
  1. Za koru penasto umutite belanca sa šećerom pa dodajte žumanca i kada se sav šećer istopi dodajte ml. orahe i na kraju lagano umešajte brašno. Sipajte smesu u pek papirom obložen okrugli pleh i pecite oko 15 min. na 180 st.
    Za to vreme za rolat penasto umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca i na kraju lagano umešajte brašno. Smesu pecite u pravougaoni pleh obložen pek papirom. Ispečen rolat izvadite iz rerne, stavite na krpu, premažite džemom i preko njega pospite ml. ili sitno seckane orahe.
    Lagano urolajte koru i ostavite da se hladi. Hladan rolat isecite na kolutove.
    Za fil u 1/2 l mleka razmutite brašno i gustin. U ostalo mleko dodajte šećer i vanilu, pa kad provri dodajte predhodnu smesu i skuvajte gust krem. U mlak krem dodajte margarin i mutite mikserom dok ne postane penasto. U polovinu fila dodajte seckane žele bombone i suvo grožđe koje ste predhodno potopili u sok od limuna.
  2. Slaganje torte: na okruglu tacnu za tortu stavite koru, premažite je sa malo džema, pa stavite 1/2 belog fila…poređajte banane, stavite ostatak belog fila…poređajte kolutove rolata, pa sav fil sa suvim grožđem i žele bombonama…preko poređajte kolutove kivija i mandarina ili narandže.
  3. Rastvorite želatin u 1,5 dl hladne vode i ostavite nekoliko minuta da želira. Nakon toga ga samo malo smlačite i prelijte preko voća na torti.
  4. Tortu ostavite da se dobro ohladi i stegne, pa je okolo ukrasite umućenim šlagom.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Torta „Labudovo jezero“ – Zorica Stajić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.