Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Torta „Labudovo jezero“ – Zorica Stajić

0

Torta „Labudovo jezero“.

Zorica Stajić, blog Zorini recepti >>>

Torta "Labudovo jezero" - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Torta „Labudovo jezero“ – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online
Torta "Labudovo jezero" - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Torta "Labudovo jezero" - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online

Torta "Labudovo jezero".
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 1 hour
Ukupno vreme 1 hour 30 minutes
Broj osoba 12 osoba

Sastojci

Za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašike šećera
  • 6 kašike oraha mlevenih
  • 3 kašike brašna

Za rolat:

  • 7 jaja
  • 7 kašike šećera
  • 6 kašike brašna
  • 7 kašika džema od kajsija 6-7 kašika
  • 5 kašike oraha

Za fil:

  • 1 litar mleka
  • 6 kašika brašna
  • 4 kašike gustina
  • 16 kašika šećera
  • 5 kesica vanile
  • 250 gr margarina

I još:

  • 4 banane
  • 100 gr suvog grožđa
  • 100 gr zele bombona sitno seckanih
  • 5 komada kivija
  • 3 kašike soka od limuna
  • 2 komada narandže ili 3 mandarine
  • 2 kesice želatina
  • 1 kesica šlag

Uputstvo za pripremu

  1. Za koru penasto umutite belanca sa šećerom pa dodajte žumanca i kada se sav šećer istopi dodajte ml. orahe i na kraju lagano umešajte brašno. Sipajte smesu u pek papirom obložen okrugli pleh i pecite oko 15 min. na 180 st. Za to vreme za rolat penasto umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca i na kraju lagano umešajte brašno. Smesu pecite u pravougaoni pleh obložen pek papirom. Ispečen rolat izvadite iz rerne, stavite na krpu, premažite džemom i preko njega pospite ml. ili sitno seckane orahe. Lagano urolajte koru i ostavite da se hladi. Hladan rolat isecite na kolutove. Za fil u 1/2 l mleka razmutite brašno i gustin. U ostalo mleko dodajte šećer i vanilu, pa kad provri dodajte predhodnu smesu i skuvajte gust krem. U mlak krem dodajte margarin i mutite mikserom dok ne postane penasto. U polovinu fila dodajte seckane žele bombone i suvo grožđe koje ste predhodno potopili u sok od limuna.
    Torta "Labudovo jezero" - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
  2. Slaganje torte: na okruglu tacnu za tortu stavite koru, premažite je sa malo džema, pa stavite 1/2 belog fila...poređajte banane, stavite ostatak belog fila...poređajte kolutove rolata, pa sav fil sa suvim grožđem i žele bombonama...preko poređajte kolutove kivija i mandarina ili narandže.
    Torta "Labudovo jezero" - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
  3. Rastvorite želatin u 1,5 dl hladne vode i ostavite nekoliko minuta da želira. Nakon toga ga samo malo smlačite i prelijte preko voća na torti.
    Torta "Labudovo jezero" - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
  4. Tortu ostavite da se dobro ohladi i stegne, pa je okolo ukrasite umućenim šlagom.
    Torta "Labudovo jezero" - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.