Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Torta medeno srce sa malinama – Tatjana Stojanović

0

Torta medeno srce sa malinama – veoma ukusna torta.

Torta medeno srce sa malinama - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online
Torta medeno srce sa malinama – Tatjana Stojanović – Recepti i Kuvar online
Torta medeno srce sa malinama - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Torta medeno srce sa malinama - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online

Torta medeno srce sa malinama - veoma ukusna torta.
Obrok Desert
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 1 hour
Ukupno vreme 2 hours 5 minutes
Broj osoba 8 osobe

Sastojci

kora

  • 2 komada jaja
  • 200 gr šećera
  • 250 gr brašno
  • 200 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 1 kesica prašak za pecivo
  • 1 kesica cimet

prvi fil

  • 600 ml mleko
  • 2 kesice puding slatka pavlaka
  • 5 kasika šećera
  • 125 gr maslaca

drugi fil

  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 gr čokolade

preliv

  • 300 gr malina
  • 3 kasike šećera
  • 1 mala kasikica gustina
  • 50 ml vode
  • 500 ml slatke pavlake

Uputstvo za pripremu

  1. Prvo pripremiti drugi fil. Slatku pavlaku sipati u serpicu i zagrevati na tihoj vatri.Treba samo da se ugreje ne treba da vri. U drugoj posudi izlomiti cokoladu pa preliti vrucu pavlaku. Mesati dok se cokolada ne istopi. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi a onda staviti u frizider dok se pripremju ostali sastojci. Staviti 500 ml mleka sa secerom da se kuva. U 100 ml mleka razmutiti puding pa ukuvati u vrijuce mleko. Ostaviti fil da se ohladi. dok se fil hladi praviti koru. izmutiti sve sastojke za koru pa staviti da se pece oko 20 minuta na 180 stepeni. Kada se kora ispece ostaviti da se malo ohladi a onda je preseci horizontalno da se dobiju dve kore. Maline staviti u serpu sa secerom,dodati vodu i pustiti da se kuva oko 5 minuta.Pred kraj dodati jednu malu kasikicu gustina. Sve dobro izmesati.Fil treba da ostane malo redji ne treba da bude jako gust. Kada se fil od pudinga ohladi sjediniti ga sa izmucenim puterom. Izvaditi cokoladnu pavlaku iz frizidera i umutiti u gust krem. Sada filovati tortu. Na prvu koru staviti polovinu malina ,treba da bude malo redje da bi prodrlo u koru,da kora bude socna. Preko malina naneti polovinu fila od pudinga a preko njega fil od cokoladne pavlake. Preko staviti drugu koru pa ponoviti postupak. Preko kore maline,zatim beli fil,pa cokoladni fil. Celu tortu premazati umucenom slatkom pavlakom (500 ml).
    Torta medeno srce sa malinama - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.