Torta od narandžine kore

Torta od narandžine kore – interesantna i ukusna torta koja se sprema bez pečenja.

Torta od narandžine kore - Recepti i Kuvar online
Torta od narandžine kore – Recepti i Kuvar online – Pixabay

Torta od narandžine kore – Recepti i Kuvar online

Torta od narandžine kore – interesantna i ukusna torta koja se sprema bez pečenja.

  • 300 gr mlevenog keksa
  • 6 komada narandžinih kora (oljuštena kora od pomorandže)
  • 300 gr šećera
  • 150 gr suvog grožđa

Za ukrašavanje:

  • 2 kesice slaga
  • jagode
  • maline
  • pomorandža
  1. Dobro oprati pomorandže. Oljuštiti pomorandžinu koru i ostaviti je da stoji u hladnoj vodi nekoliko sati.
  2. U lonac naliti svežu vodu i kuvati kore dok ne omekšaju. Ostaviti kore da se prohlade. Suvo grožđe potopiti u vodu u kojoj su se kuvale kore.
  3. Prohlađene kore sameljite na mašini za mlevenje mesa.
  4. Pomešati mlevene kore, mleveni keks, šećer i navlaženo suvo grožđe. Masu dobro izmesiti rukama i oblikovati u željeni oblik.
  5. Umutiti šlag i premazati tortu. Ostaviti tortu u frižider da se ohladi.
  6. Pre posluženja tortu ukrasiti komadima pomorandže i sezonskim voćem: maline, jagode… Prijatno!

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.