Torta od šljiva – Zuzana Grnja

Torta od šljiva – Zuzana Grnja

Torta od šljiva – odlična torta!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Torta od šljiva – Zuzana Grnja

  • 500 gr šljiva (svežih ili iz tegle)
  • 100 gr crne čokolade
  • 50 gr kornfleksa
  • 3 kesice želatina
  • 4 kašike meda
  • 2 dl soka od pomorandže
  • 250 gr krem sira
  • 100 gr milerama
  • grančica ruzmarina
  1. Cokoladu izlomiti i otopiti na pari. Dodati izmrvljen kornfleks i mesati dok se ne sjedini sa cokoladom.
  2. Okrugli kalup precnika 26 cm. obloziti pek-papirom i sipati cokoladni kornfleks. Prstima utapkati, poravnati i otaviti da se ohladi.
  3. Potom ohladjenu podlogu prebaciti na tacnu za posluzivanje. Zelatin pripremiti po uputstvu sa kesice.
  4. Sljive prepoloviti, izvaditi kostice i kuvati na umerenoj temperaturi sa sokom, medom i ruzmarinom.
  5. Kada sljive omeksaju skloniti sa vatre, izvaditi ruzmarin i dodati zelatin.
  6. Dobro umutiti mikserom i ostaviti sa strane.
  7. Posebno umutiti krem sir sa mileramom i pomesati sa 2/3 pirtea od sljiva.
  8. Tortu filovati redosledom: kora, krem od sljiva, preostali vocni pire i poravnati.
  9. Tortu staviti u frizider da se ohladi i stegne. Dekorisati po zelji.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.