Torta s bundevom i jabukama - Dana Drobnjak
Torta s bundevom i jabukama - Dana Drobnjak

Torta s bundevom i jabukama – lagana torta.

Torta s bundevom i jabukama - Dana Drobnjak
Torta s bundevom i jabukama – Dana Drobnjak

Torta s bundevom i jabukama – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

torta bundeva ova

Torta s bundevom i jabukama – lagana torta.

Potrebno je:

  • 750 gr bundeve (seckane na kocke)
  • 750 gr jabuka (seckanih na kocke)
  • 200 gr šećera
  • 1 kašičica djumbira u prahu
  • 1 kašičica cimeta

Za koru:

  • 4 komada jaja
  • 8 kašika šećera
  • 1 dcl ulja
  • 1 dcl mleka
  • 8 kašika brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo

Za fil:

  • 8 dcl mleka
  • 5 kašika šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile

Za ukrašavanje:

  • 1 kesica šlag krema u prahu
  • 100 gr bundeve (seckane na kockice)
  • 1 kašičica šećera
  • 1 dcl vode
  • 1 kašika gustina
  1. Bundevu očistiti od semenki i kore, iseći na kocke.
    Jabuke oguliti i iseći na kocke.
    Pomešati kocke jabuka i bundeve, dodati vanilu, djumbir, cimet i izmešati.
    Kalup ili dublju posudu za pečenje podmazati puterom i posuti 100 gr šećera, preko staviti pomešane kockice bundeve i jabuka i posuti sa 100 gr šećera.
    Peći na 200 stepeni 30 minuta.
    Za to vreme umutiti smesu za koru. Umutiti 4 belanca sa 8 kašika šećera, dodati jedno po jedno muteći 4 žumanca. Dodati ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo.
    Masu izliti preko pečenih jabuka i peći na 180 stepeni 20-25 minuta.
    Pečeno staviti na tacnu da kora dodje dole a jabuke i bundeve gore, i ostaviti da se ohladi.
    bundeva torta kolaž
  2. U posudu staviti da se kuva 7 dcl mleka i 5 kašika šećera. Umutiti 2 pudinga od vanile i 1 dcl mleka dodati u vrelo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
    Kad se zgusne prohladiti i toplo staviti preko sloja od bundeve i jabuka. Ostaviti da se dobro ohladi.
    Umutiti 1 kesicu šlag krema prema upustvu na kesici i premazati preko torte.
    Skuvati 100 gr bundeve isečene na kocke sa 1 kašičicom šećera i 1 dcl vode. Izblendirati dodati 1 kašiku gustina i skuvati da se zgusne, prohladiti da bude mlako, staviti u špric za šaranje torti i ukrasiti tortu.

    DSCN1957

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!