Torta sa crvenom paprikom – Zuzana Grnja

Torta sa crvenom paprikom – Zuzana Grnja

Torta sa crvenom paprikom – slana torta, ukusna, za prave gurmane!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Torta sa crvenom paprikom – Zuzana Grnja

  • Fil:
  • 300 gr sitnog sira
  • 100 gr praške šunke
  • 3 kuvane šargarepe
  • 3 kuvana jajeta
  • 4-5 manjih krastavaca
  • 100 ml majoneza
  • 2 dl kisele pavlake
  • 3 čena belog luka
  • Dekoracija:
  • 3 kisela krastavca
  • malo svežeg lista peršuna
  1. Cele paprike ispeci na tepsiji na 220 stepeni uz povremeno okretanje. Potom ih ocistiti od semenki i ostaviti da se ocede.
  2. Sargarepu kuvati dok ne omeksa, a jaja tvrdo obariti. Nakon toga sitno iseckati sargarepu i jaja.
  3. Zatim sitno iseckati sunku, krastavcice i beli luk.
  4. Posebno umutiti sitan sir sa 100ml. pavlake i majonezom pa dodati pripremljenu sargarepu, jaja, beli luk, krastavcice i sunku. Sve lepo promesati i sjediniti.
  5. Pecene i ociscene paprike iseci na cetiri dela ( uzduzno ) i poredjati na plitku tacnu a preko premazati pripremljeni fil. Potom ponovo poredjati paprike, nafilovati i odgore zavrsiti paprikama.
  6. Tortu odloziti u frizider da se dobro stegne, a pre sluzenja umutiti preostalu kiselu pavlaku i premazati odgore.
  7. Tortu dekorisati kiselim krastavcicima i listom persuna.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Torta sa crvenom paprikom – Zuzana Grnja

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.