Torta sa jagodama – Jelica Podraščanin

Torta sa jagodama.

Torta sa jagodama, sastojci:

  • 2 kutije od 200 gr piškota/ svaka kutija ima 2 pakovanja piškota/,
  • 3 šlag kreme od vanile,
  • mleko 3 dl,
  • 2 čaše pavlake od 1,8 dl,
  • 8 kašika kristal šećera,
  • 600 gr jagoda i
  • sok od višanja za umakanje piškota.

Torta sa jagodama, priprema:

  • Umutiti šlag kreme prema uputstvu sa kesice.
  • Pavlaku izručiti u činiju i dodati šećer i polako promešati i to dodati u šlag kremu i ponovo kašikom polako masu sjediniti.
  • Na čestvrtasti poslužavnik poređati 1 kutiju piškota koje su umakane u sok od višanja sa obe strane tako da bude dva reda.
  • Preko piškota premazati tanji sloj dobijenog fila, pa poređati jagode isečene na kolutove i preko njih dodati deblji sloj fila.
  • Ponovo poređati piškote umakane u sok od višnja i filovati kao što je rađeno i na prvom redu piškota vodeći računa da treba da ostane i deo fila kako bi se torta okolo namazala.
  • Okolo tortu namazati sa ostatkom fila i odgore ukrasiti jagodama po želji.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Torta sa jagodama – Jelica Podraščanin

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.