Tortilje sa paprikom i pečurkama – Marija Mirković

Tortilje sa paprikom i pečurkama – Marija Mirković

Tortilje sa paprikom i pečurkama – ukusne tortilje.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Tortilje sa paprikom i pečurkama – Marija Mirković

  • Testo:
  • 200 gr brašna
  • 125 ml tople vode
  • 40 gr masti
  • kašičice Polapraška za pecivo
  • malo soli (malo šećera)
  • Fil
  • 200 gr pečenih paprika
  • 200 gr pečuraka
  • 1 glavica luka
  • 1 kašike brašna
  • 2 kašike pavlake
  • 100 ml mleka
  • 100 gr suvog mesa
  • So (začin, biber)
  1. U činiju sa brašnom dodati prašak za pecivo, so i šećer. Sve dobro izmešati. Dodati mast pa mešati dok se mast ne raspadne na mrvice.
  2. Sipati vodu i mesiti testo dok se svi sastojci ne sjedine. Umešeno testo prekriti krpom i ostaviti na sobnoj temperaturi neko vreme. Premesiti testo i podeliti ga na 6 jednakih delova pa od njih oblikovati kuglice. Oklagijom razviti testo na krug prečnika 13-15 cm. Tortilje peći na tiganju od teflona nekih 20 sekundi sa svake strane. Pečene tortilje prekriti krpom da se ne suše.
  3. Fil:
  4. Propržiti sitno seckani luk. Dodati sitno seckanu paprika I pečurke. Dinstati dok sok od povrća ne uvri. Umešati kašiku brašna I dolivati mleko. Fil treba da bude gušći. Dodati pavlaku, so, začin I biber. Tortilje premazati filom. Na početak tortilje staviti suvo meso I uviti. Redjati tortilje u vatrostalnu činiju, premazati ih ostatkom fila I zapeći u rerni.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Tortilje sa paprikom i pečurkama – Marija Mirković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.