Tradicionalna humanitarna akcija „Novogodišnja kutija“
Tradicionalna humanitarna akcija „Novogodišnja kutija“

[Saopštenje za medije, Metro Cash & Carry]

Beograd, 18. novembar 2015. godine – Crédit Agricole banka Srbija i kompanija METRO Cash & Carry Srbija, u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu Gradske uprave Grada Beograda i nevladinom humanitarnom organizacijom Banka Hrane, potpisali su novi sporazum o saradnji i najavili zajedničko učešće u humanitarnom projektu Novogodišnja kutija.

U ime Grada sporazum je potpisala gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić, ispred kompanije METRO Cash & Carry Srbija, generalni direktor Roberto Mancuso, a sa strane Crédit Agricole banke Srbija Svetozar Šijačić, član Izvršnog odbora CA banke i Raško Tomašević, Rukovodilac za marketing, komunikacije i poslovanje sa fizičkim licima. Ovom prilikom prisutnima se obratio i gradonačelnik Beograda, Siniša Mali.

On je ocenio da potpisivanje ovog sporazuma predstavlja jedan od osnova socijalne politike Grada Beograda i zahvalio partnerima na učešću i inicijativi.

„Jedan od osnovih ciljeva nam je zaštita i podrška deci koja su na bilo koji način ugrožena, i zato je krajem prošle godine Grad Beograd po prvi put u istoriji formirao Savet za prava deteta, kako bi se na ozbiljan i sistemski način bavio decom u Beogradu. U obavezi smo da se staramo da dečja prava budu ostvarena, ali i da pomažemo njihovim porodicama i barem malim znacima pažnje pokažemo da nisu prepuštene sebi, već da o njima ima ko da brine“, istakao je gradonačelnik i pozivao kompanije i udruženja da se priključe ovoj humanitarnoj akciji.

Tradicionalna humanitarna akcija „Novogodišnja kutija“
Tradicionalna humanitarna akcija „Novogodišnja kutija“

Projekat Novogodišnja kutija uspešno se realizuje od 2009. godine, i do sada je više od 6.000 dece primilo novogodišnje paketiće. Od ove godine akcenat se stavlja na podršku prirodnim porodicama i na unapređenje kvaliteta života dece u njima.

U okviru akcije, Crédit Agricole Srbija i METRO Cash & Carry Srbija će donirati proizvode i sredstva za novogodišnje paketiće za najmlađe i organizovati predstavu tokom koje će mališanima biti uručeni paketići koji će im na pravi način dočarati radost prazničnog darivanja.

Novogodišnja kutija je nastavak humanitarne akcije Magični doručak, koju su kompanije Crédit Agricole banka Srbija i METRO Cash & Carry Srbija i nevladina organizacija Banka Hrane organizovale početkom ove godine. Tada je za potrebe škola za decu sa smetnjama u razvoju obezbeđeno više od osam i po tona hrane.

Izvor: Saopštenje za medije, Metro Cash & Carry

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!