Preuzmite aplikaciju sa Google Play

Tradicionalni recepti – tema za 2017. godinu

31

Tradicionalni recepti domaće kuhinje biće tema tokom cele 2017. godine.

Kao što svi znamo, promocija lokalne, tradicionalne kuhinje, neizostavni je deo ponude svake zemlje, kao deo ponude prehrambene i prerađivačke industrije, tako i turističke ponude (kako lokalno, tako i globalno).

Ovom akcijom želimo da promovišemo i sačuvamo od zaborava najbolje recepte srpske tradicionalne kuhinje i regiona. Najbolji izabrani i proglašeni tradicionalni recepti dobiće svoje mesto u knjizi koju ćemo objaviti po završetku akcije.

Srpska kuhinja su, u stvari, tradicionalni recepti, koji su u prošlosti nastali pod uticajem raznih naroda, prijateljskih i zavojevača, koji su se privremeno ili trajno nastanjivali na ovim prostorima. Srpska kuhinja, slobodno možemo reći, kao deo lokalne kulture, osim činjenice o raznim uticajima, vremenom je stvorila i originalnost i posebnost, svojtvenu samo određenim krajevima.

Sač - Wikipedia - Photograph © 2005 by Nikola Smolenski.
Sač – Wikipedia – Photograph © 2005 by Nikola Smolenski.

U sprskoj kuhinji preovladava upotreba mesa, testa, povrća i mlečnih proizvoda. Spremanje hrane je poseban deo srpske tradicije i kulture. U srpskim selima kuhinja se nazivala još i „kuća“, a centralni deo je bilo ognjište, koje je predstavljalo važno, kultno mesto, pored koga se odigravao svakodnevni život i okupljala cela porodica. Jela spremana ispod sača, u ognjištu, čine jednu od kulinarskih posebnosti celog Balkana, a i srpske tradicionalne kuhinje.

Tradicionalni recepti – tema za 2017. godinu - Recepti i Kuvar online
Tradicionalni recepti – tema za 2017. godinu – Recepti i Kuvar online

Na portalu Recepti i Kuvar možete naći brojne recepte tradicionalne srpske kuhinje: burek, gibanica, sarma, gulaš, đuveč, musaka, mućkalica, proja, pite

Uskoro ćemo objaviti uslove za učestovanje u ovoj akciji.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!