Preuzmite aplikaciju sa Google Play

Tri vrste kinoa zrna sa povrćem – Ana Vuletić

1 53

Tri vrste kinoa zrna sa povrćem – kinoa je zdrava za bebe, a možete je mešati sa svim. Bitno je da se dobro skuva i da se izblendira.

Tri vrste kinoa zrna sa povrćem - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Tri vrste kinoa zrna sa povrćem – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Tri vrste kinoa zrna sa povrćem - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Tri vrste kinoa zrna sa povrćem - kinoa je zdrava za bebe, a možete je mešati sa svim. Bitno je da se dobro skuva i da se izblendira.
Obrok Ručak
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 35 minutes
Broj osoba 1 porcija
Autor Ana Vuletić

Sastojci

 • 0,5 šaka kinoa zrna
 • 0,5 šaka crvenog kinoa zrna
 • 0,5 šaka crnog kinoa zrna
 • 1 komad tikvica seckana na kockice
 • 1 komad crveni krompir seckan na kockice
 • 0,5 šaka bebi šargarepa
 • nana
 • majčina dušica

Uputstvo za pripremu

 1. Oljuštite tikvicu i krompir i iseckajte na kockice. Zajedno sa kinoa zrnom sve tri vrste i prstohvatom nane i majčine dušice ubacite u vodu.
 2. Kuvajte oko 15 minuta dok zrno kinoa ne omekša. Najtvrđe je crno zrno pa njega proverite.
 3. Kada je omekšalo sve, procdite i ubacite u blender i blendirajte dok ne dobijete jednoličnu masu. Moguće je da će crno zrno kinoa iako kuvano ostati kao zrnevlje, ali će biti mekano, pa se vaša beba neće mučiti.
 4. Ohladite i poslužite bebi.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

1 Komentar
 1. Marijana kaže

  Quinoa zrno (kin-wah) slično je žitaricama a poreklom iz Južne Amerike. Quinoa je semenka bogata skrobom, proteinima, mineralima (naročito kalcijem, fosforom i gvožđem). Sadrži 8 esencijalnih masnih kiselina potrebnih za dobro zdravlje, pa se zato smatra jednom od superhrana. Quinoa, iako to nije, obično se naziva žitaricom a priprema se isto kao i žitarice.
  Kvinoja je zapravo trava čiji najbliži srodnici predstavljaju povrća iz cvetnica Chenopodium, u koju spadaju spanać i repa. U prehrani se koriste semenke ove biljke.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.