Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Trobojna kokos pita – Dana Drobnjak

0

Trobojna kokos pita – Dana Drobnjak

Trobojna kokos pita – super kocke ko voli kokos.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Trobojna kokos pita - Dana Drobnjak | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Štampanje

Trobojna kokos pita – Dana Drobnjak

Trobojna kokos pita - super kocke ko voli kokos.
Vreme pripreme 25 minutes
Termicka obrada 35 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

Za tamne 2 kore:

  • 200 gr putera ili margarina
  • 1 jaje
  • 150 gr šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 400 gr brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika kisele pavlake

Za svetli deo:

  • 5 belanaca
  • 200 gr šećera u prahu
  • 1 kašika alkoholnog sirćeta
  • 180 gr kokosa
  • 2 kašike brašna

Za žuti deo:

  • 5 žumanaca
  • 180 gr šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera

Uputstvo za pripremu

  1. Napraviti testo za tamne kore. U posudu staviti seckan na kocke puter ili margarin, dodati brašno i mesiti rukama dok puter ne upije brašno, dodati 1 jaje, 150 gr šećera, 1 vanilin šećer, kakao, kiselu pavlaku i prašak za pecivo. Sve dobro rukom umesiti da dobijemo kuglu testa koju stavimo u frižideru da stane 1 sat.
  2. Odstajalo testo podeliti na 2 dela.
  3. Oba dela razvaljati na papir za pečenje veličine 20x30 cm.
  4. Beli deo kolača. Umutiti 5 belanaca dodati 200 gr šećera u prahu, 1 kašiku sirćeta i na kraju dodati 180 gr kokosa i 2 kašike brašna. Kokos i brašno varjačom izmešati sa belancima ne mikserom.
  5. Jednu polovinu testa razvaljanu na papiru izbockati viljuškom i staviti u pleh veličine 20x30 cm, preko kore rasporediti svetlu masu od belanaca. Preko belanaca staviti drugu razvaljanu koru na papiru, izbockanu. Pažljivo prevrnuti na belanca, gore da dodje papir koji pažljivo odlepiti.
  6. Peći na 170 stepeni 25 minuta.
  7. Za to vreme napraviti žuti deo kolača.
  8. Umutiti 5 žumanaca sa 180 gr šećera u prahu i 1 vanilin šećerom.
  9. Kolač kad se ispeče, premazati sa umućenom masom od žumanaca, vratiti u isključenu toplu rernu i sušiti 5 minuta pa izvaditi kolač. Dobro da se ohladi i seći na kocke.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.