Trobojni hleb sa makom – Kristina Gašpar

0

Trobojni hleb sa makom – Kristina Gašpar

Trobojni hleb sa makom – malo drugačiji hleb.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Trobojni hleb sa makom - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Trobojni hleb sa makom – Kristina Gašpar

Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 1 hour 40 minutes
Ukupno vreme 1 hour 45 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • Sastojci za 1. deo:
  • 100 g brašna tip 500
  • 50 g integralnog pšeničnog brašna
  • 1/3 kašičice soli
  • 1/3 kašičice šećera
  • 3 g suvog kvasca
  • 1 kašika ulja
  • 1 dl mlake vode
  • Sastojci za 2. deo:
  • 150 g brašna tip 500
  • 1/3 kašičice soli
  • 1/3 kašičice šećera
  • 3 g suvog kvasca
  • 1 kašika ulja
  • 1 dl mlake vode
  • Sastojci za 3. deo:
  • 150 g brašna tip 500
  • 1/3 kašičice soli
  • 1/3 kašičice šećera
  • 3 g suvog kvasca
  • 1 kašika ulja
  • 1 dl mlakog soka od paradajza
  • Za posipanje:
  • 2 kašike nemlevenog maka

Uputstvo za pripremu

  1. Svaki deo testa se priprema na isti način-sjediniti sve suve sastojke, napraviti udubljenje, pa dodati tečne sastojke i ostaviti da se testa udvostruče.
  2. Svako testo razviti u pravougaonik okvirnih dimenzija 20*30.
  3. Spajati testa željenim redosledom. Svaki deo premazati vodom, pa staviti drugi deo i malo pritisnuti rukama kako bi se testa zalepila jedno za drugo. Preko poslednjeg dela sipati mak i uviti rolat. Dodatno oblikovati hleb rukama. Hleb možete peći u modli za hleb (tada će imati lepši oblik) ili u običnom plehu.
  4. Hleb ostaviti da odstoji oko sat vremena. Peći ga na 200 stepeni 15 minuta, pa smanjiti na 150 i peći ga još 15-tak minuta.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.