Trobojni hleb sa makom – Kristina Gašpar

Trobojni hleb sa makom – Kristina Gašpar

Trobojni hleb sa makom – malo drugačiji hleb.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Trobojni hleb sa makom – Kristina Gašpar

  • Sastojci za 1. deo:
  • 100 g brašna tip 500
  • 50 g integralnog pšeničnog brašna
  • 1/3 kašičice soli
  • 1/3 kašičice šećera
  • 3 g suvog kvasca
  • 1 kašika ulja
  • 1 dl mlake vode
  • Sastojci za 2. deo:
  • 150 g brašna tip 500
  • 1/3 kašičice soli
  • 1/3 kašičice šećera
  • 3 g suvog kvasca
  • 1 kašika ulja
  • 1 dl mlake vode
  • Sastojci za 3. deo:
  • 150 g brašna tip 500
  • 1/3 kašičice soli
  • 1/3 kašičice šećera
  • 3 g suvog kvasca
  • 1 kašika ulja
  • 1 dl mlakog soka od paradajza
  • Za posipanje:
  • 2 kašike nemlevenog maka
  1. Svaki deo testa se priprema na isti način-sjediniti sve suve sastojke, napraviti udubljenje, pa dodati tečne sastojke i ostaviti da se testa udvostruče.
  2. Svako testo razviti u pravougaonik okvirnih dimenzija 20*30.
  3. Spajati testa željenim redosledom. Svaki deo premazati vodom, pa staviti drugi deo i malo pritisnuti rukama kako bi se testa zalepila jedno za drugo. Preko poslednjeg dela sipati mak i uviti rolat. Dodatno oblikovati hleb rukama. Hleb možete peći u modli za hleb (tada će imati lepši oblik) ili u običnom plehu.
  4. Hleb ostaviti da odstoji oko sat vremena. Peći ga na 200 stepeni 15 minuta, pa smanjiti na 150 i peći ga još 15-tak minuta.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Trobojni hleb sa makom – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.