Tulumbe – Jelena Nikolić

Recept za tulumbe.

Tulumbe, sastojci:

  • 300 g brašna
  • 100 ml ulja
  • 450 ml vode
  • malo soli
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 4 jajeta

Za sirup:

  • 700 ml vode
  • 700 g šećera
  • 1 limun
Recept za tulumbe - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Recept za tulumbe – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online
Recept za tulumbe - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Recept za tulumbe – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online
Recept za tulumbe - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Recept za tulumbe – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online

Tulumbe, priprema:

  • Vodu, ulje i malo soli (na vrh kašiice) staviti da provri. Skloniti sa ringle, dodati brašno i prašak za pecivo, izmešati.
  • Kad se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati varjačom. Smesu sipati u špric, pa istiskivati tulumbe u pleh, obložen papirom za pečenje.
  • Peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Smanjivati temperaturu (do 150 stepeni), ali u toku pečenja ne otvarati rernu.
  • Pečene tulumbe poređati u pleh i zaliti sirupom.
  • Sirup: Šećer i vodu kuvati, kad provri, još 10-ak minuta. Dodati i sok od jednog limuna. Tople tulumbe preliti toplim sirupom. Ostaviti da upiju i da se ohlade.
  • Uživajte u ukusu!

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.