Tulumbe recept

Tulumbe recept iz starog kuvara. Isproban mnogo puta.

Tulumbe recept iz starog kuvara. Isproban mnogo puta.

  • 2,5 dl voda
  • 2,5 dl mleko
  • 1 šoljica ulje
  • 300 gr brašno
  • 0,5 kesica prašak za pecivo
  • 4 komada jaja

Sirup:

  • 600 gr voda
  • 1 kg šećer
  • 1 komad sok od limuna
  • 1 kesica vanilin šećer

Za prženje:

  • ulja (dosta)
  1. U sudu srednje veličine, pomešati vodu, mleko i ulje. Zagrejati na jačoj temperaturi i pustiti da provri. Smanjiti temperaturu, na srednju. Uz mešanje, lagano dodavati brašno i prašak za pecivo. Izmešati da ne bude grudvica. Ostaviti da se ohladi.
  2. Umutite jaja. Umućena jaja dodati u prethodno ohlađenu masu. Dobro promešati, da se masa izjednači.
  3. Masu propustiti kroz presu za tulumbe. Pripremljene tulumbe pržiti u dubokom sudu, sa dosta ulja, dok ne dobiju zlatno braon boju. Gotove tulumbe naslagati u dublji sud i preliti sirupom. Služiti ohlađeno.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Sadržaj [ ]
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.