Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Tulumbe recept – Recepti i Kuvar online

Stari recept za tulumbe

2

Tulumbe recept iz starog kuvara. Isproban mnogo puta.

Tulumbe recept - Recepti i Kuvar online
Tulumbe recept – Recepti i Kuvar online
Tulumbe recept - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Tulumbe recept - Recepti i Kuvar online

Tulumbe recept iz starog kuvara. Isproban mnogo puta.
Obrok Desert
Kuhinja Internacionalna, Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

  • 2,5 dl voda
  • 2,5 dl mleko
  • 1 šoljica ulje
  • 300 gr brašno
  • 0,5 kesica prašak za pecivo
  • 4 komada jaja

Sirup:

  • 600 gr voda
  • 1 kg šećer
  • 1 komad sok od limuna
  • 1 kesica vanilin šećer

Za prženje:

  • ulja dosta

Uputstvo za pripremu

  1. U sudu srednje veličine, pomešati vodu, mleko i ulje. Zagrejati na jačoj temperaturi i pustiti da provri. Smanjiti temperaturu, na srednju. Uz mešanje, lagano dodavati brašno i prašak za pecivo. Izmešati da ne bude grudvica. Ostaviti da se ohladi.
  2. Umutite jaja. Umućena jaja dodati u prethodno ohlađenu masu. Dobro promešati, da se masa izjednači.
  3. Masu propustiti kroz presu za tulumbe. Pripremljene tulumbe pržiti u dubokom sudu, sa dosta ulja, dok ne dobiju zlatno braon boju. Gotove tulumbe naslagati u dublji sud i preliti sirupom. Služiti ohlađeno.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

2 Komentara
  1. Ana Vuletić kaže

    Je l’ postoji neka zamena za presu ili neki drugi način da se dobije željeni oblik?

    1. Miodrag Ilic kaže

      Ja nisam uspeo da pronađem, da može da se dobije takav oblik, a da se ne koristi presa, tj. špric. Ukoliko neko nema špric, može da proba da napravi verziju, koja izgleda kao loptice, a koju Grci nazivaju Loukoumades, a Turci Lokma. Oni to prave, koristeći dve kašike, dok ne dobiju lopticu testa, koju ubace u duboko ulje za prženje. Masa testa, kao i preliv, su vrlo slični, a i ukus, kad ih probate.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.