Tuna u vinovoj lozi – Jadranka Blažić

Tuna u vinovoj lozi – Jadranka Blažić

Tuna u vinovoj lozi – kada sam pocela sa hrono ishranom, shvatila sam da vinova loza ima neogranicenu mogucnost kada su rucak ili vecera u pitanju.

Samo sada vise ne moramo da beremo, peremo i kuvamo lisce. Sada ima sve to vec spremljeno u teglicama da se kupi u prodavnicama i mozemo da biramo da li sa malim i tankim listovima za sarmice ili velikim i jakim za velike sarme.

Tuna u vinovoj lozi - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Tuna u vinovoj lozi – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Jadranka Blažić, blog Kuvajmo hronovski >>>

Tuna u vinovoj lozi – Jadranka Blažić

Tuna u vinovoj lozi – kada sam pocela sa hrono ishranom, shvatila sam da vinova loza ima neogranicenu mogucnost kada su rucak ili vecera u pitanju.

  • vinove loze (mali listovi)
  • tuna (konzerva, iz vode)
  • 1 komad crni luk
  • 1 komad keleraba
  • so
  • biber
  • začini
  • lišće zeleni (seckano)
  • susam
  1. Crni luk iseckan na kockice prodinstam i dodam da se u tome dinsta narendana keleraba. Zacinim po licnom ukusu, so, biber, beli luk u prahu (moze i svez), seckano lisce zeleni ili celera. Ustvari mozete da dodate sta god volite, kombinacije su po vasoj zelji.
  2. Izbor dozvoljenog povrca je velik pa moze da se uz zacine osmisle razna punjenja.
  3. Kada se dinstano povrce prohladilo dodajete tunu iz vode, zavijte sarmice i redjajte ih u tepsiju. Sipajte malo vode da dno tepsije ne bude suvo, a sarmice odozgo namazite uljem i ako volite pospite susamom.
  4. U zagrejanoj rerni na 200C ubaciti na priblicno 20minuta da se samo zapeku i svi ukusi sjedine. Ja izvadim iz rerne kada voda koju sam usula ukuva.
Ovo je interesantna i lagana vecera. Ako bi voleli da vam ovo bude rucak, samo umesto tune ubacite neko jace crveno meso.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od povrća, kliknite na link: JELA OD POVRĆA. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO KUHINJA.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Tuna u vinovoj lozi – Jadranka Blažić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.