Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Tuna u vinovoj lozi – Jadranka Blažić

0

Tuna u vinovoj lozi – Jadranka Blažić

Tuna u vinovoj lozi – kada sam pocela sa hrono ishranom, shvatila sam da vinova loza ima neogranicenu mogucnost kada su rucak ili vecera u pitanju.

Samo sada vise ne moramo da beremo, peremo i kuvamo lisce. Sada ima sve to vec spremljeno u teglicama da se kupi u prodavnicama i mozemo da biramo da li sa malim i tankim listovima za sarmice ili velikim i jakim za velike sarme.

Tuna u vinovoj lozi - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Tuna u vinovoj lozi – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Jadranka Blažić, blog Kuvajmo hronovski >>>

Tuna u vinovoj lozi - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Tuna u vinovoj lozi – Jadranka Blažić

Tuna u vinovoj lozi - kada sam pocela sa hrono ishranom, shvatila sam da vinova loza ima neogranicenu mogucnost kada su rucak ili vecera u pitanju.
Obrok Večera
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 40 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • vinove loze mali listovi
  • tuna konzerva, iz vode
  • 1 komad crni luk
  • 1 komad keleraba
  • so
  • biber
  • začini
  • lišće zeleni seckano
  • susam

Uputstvo za pripremu

  1. Crni luk iseckan na kockice prodinstam i dodam da se u tome dinsta narendana keleraba. Zacinim po licnom ukusu, so, biber, beli luk u prahu (moze i svez), seckano lisce zeleni ili celera. Ustvari mozete da dodate sta god volite, kombinacije su po vasoj zelji.
  2. Izbor dozvoljenog povrca je velik pa moze da se uz zacine osmisle razna punjenja.
  3. Kada se dinstano povrce prohladilo dodajete tunu iz vode, zavijte sarmice i redjajte ih u tepsiju. Sipajte malo vode da dno tepsije ne bude suvo, a sarmice odozgo namazite uljem i ako volite pospite susamom.
  4. U zagrejanoj rerni na 200C ubaciti na priblicno 20minuta da se samo zapeku i svi ukusi sjedine. Ja izvadim iz rerne kada voda koju sam usula ukuva.

Beleške

Ovo je interesantna i lagana vecera. Ako bi voleli da vam ovo bude rucak, samo umesto tune ubacite neko jace crveno meso.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od povrća, kliknite na link: JELA OD POVRĆA. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO KUHINJA.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.