U Beogradu najavljeno otvaranje najprestižnije škole za hotelijerstvo i ugostiteljstvo na svetu - ohma by winsedswiss
U Beogradu najavljeno otvaranje najprestižnije škole za hotelijerstvo i ugostiteljstvo na svetu - ohma by winsedswiss

Beograd, 4. februar 2021. godine – Danas je u Beogradu, u hotelu Mona Plaza na Dorćolu, prvi put medijima uživo predstavljen program ohma by winsedswiss, obrazovne Akademije za menadžment u hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Prva akademija ove vrste u Srbiji, u martu otvara svoja vrata polaznicima, u prostorijama Mona Plaza hotela, gde je održana današnja prezentacija.

winsedswiss, svetski institut za obrazovanje u uslužnim delatnostima sa sedištem u Švajcarskoj, kroz ohma akademiju po prvi put u Srbiju donosi tradicionalni švajcarski model obrazovanja, pod licencom VET by EHL programa najprestižnije obrazovne institucije za hotelijerstvo i ugostiteljstvo na svetu – École hôtelière de Lausanne (EHL).

Na neformalnom druženju za predstavnike medija, predstavljen je dualni model obrazovanja koji će se primenjivati u ohma akademiji. Fokus razgovora sa gostima bio je posvećen važnosti kvalitetnih i stručnih kadrova u sektoru hotelijerstva i ugostiteljstva, posebno u trenutku kada se isti suočava sa izazovima koje postavlja globalna kriza pandemije.

Talk-show tip diskusije koji je obeležio današnji događaj dotakao se nekih od tema koje su bitne za ovu granu industrije i sve one koje u njoj žele da izgrade svoju karijeru. Pored specifičnih znanja i obuka koje nudi ova škola, razgovaralo se i o važnosti kvalitetnog i adekvatnog obrazovanja, ne samo u tržišnoj borbi za stabilna radna mesta, već i u održivom oporavku ugostiteljskog sektora.

ohma u Srbiju donosi eksluzivni model dualnog obrazovanja u saradnji sa École hôtelière de Lausanne kroz program VET by EHL. Sistem obrazovanja na akademiji zasnovan je na savršenom balansu teorije i prakse. Model obuke omogućava polaznicima da istovremeno steknu, razviju i unaprede svoja znanja i veštine u skladu sa najvišim globalnim standardima u ovoj industriji. Našu snagu predstavljaju i partnerstva sa hotelskim i ugostiteljskim kompanijama u Srbiji i regionu koje tokom programa stručne prakse omogućavaju pristup sticanju znanja u realnom radnom okruženju.

Na ovaj način polaznici dobijaju transverzalno znanje o radu svih hotelskih operativnih odeljenja bez obzira na kom su programu obuke, što za njih predstavlja komparativnu prednost na tržištu. U saradnji sa strateškim partnerima Hotelom Mona Plaza i Metro Horeca centrom kreirali smo moderno i stimulativno radno okruženje za primenu savremenih edukativnih metoda. Našim diplomcima, zahvaljući prepoznatljivom kvalitetu obuke i vrednosti  VET by EHL  diplome, po završetku programa otvaraju se vrata svetske hotelijerske industrije“, istakao je Uroš Urošević, CEO kompanije winsedswiss u Srbiji.

Uroš Urošević, CEO, U Beogradu najavljeno otvaranje najprestižnije škole za hotelijerstvo i ugostiteljstvo na svetu - ohma by winsedswiss
Uroš Urošević, CEO, U Beogradu najavljeno otvaranje najprestižnije škole za hotelijerstvo i ugostiteljstvo na svetu – ohma by winsedswiss

Polaznici na raspolaganju imaju četiri različita studijska programa – Culinary, Room division, Hotel administration i Food & Beverage Services nakon kojih će steći međunarodno priznate VET by EHL diplome iz programa za koji se odluče prilikom prijavljivanja. Programi su podeljeni na tri nivoa – Foundation>Intermediate>Advanced i svaki od njih se pohađa 6 meseci. Po završetku 18 meseci intenzivne teorijske i praktične obuke svi oni koji su uspešno završili neki od ovih programa imaće  potrebne kompetencije za zauzimanje stručnih pozicija u oblasti ugostiteljstva, ne samo u Srbiji već bilo gde u svetu.

Po završetku VET by EHL programa naš mentorski pristup se nastavlja kroz njihov karijerni razvoj. Mi predstavljamo čvrst most koji spaja potrebe individualaca i onih poslodavaca koji vape za kvalifikovanim osobljem neophodnim za postizanjem uspeha. Naš cilj je da ne samo obučimo, već i spojimo vrhunske hotele sa visoko kvalifikovanim i iskusnim kadrom.

Izvor: saopštenje za medije ohma by winsedswiss Serbia

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!