U UŠĆE Shopping centru održan „Dan Italije u Beogradu“
U UŠĆE Shopping centru održan „Dan Italije u Beogradu“

Mini sajam italijanskih ukusa, turističke ponude i koncert italijanske muzike

U subotu 26.11. je u UŠĆE Shopping Centru, u okviru Nedelje italijanske kuhinje u svetu (21-27. novembar) organizovana promotivna manifestacija pod nazivom „Dan Italije“ –  Mini sajam italijanskih ukusa, turističke ponude i koncert italijanske muzike.

Događaj je realizovan u saradnji sa Ambasadom Italije, Udruženjem italijanskih privrednika u Srbiji – Konfindustrija, Italijansko-srpskom privrednom komorom i Italijanskim kulturnim centrom u Beogradu.

Posetioci UŠĆE Shopping Centra su uživali u promociji italijanskih ukusa za koju su se pobrinuli sjajni italijanski brendovi Monini, Rio Mare, Lavazza, Mulino Bianco i Barilla kao i domaći brend Aleksandrija koji je predstavio paste bez glutena.

U UŠĆE Shopping centru održan „Dan Italije u Beogradu“
U UŠĆE Shopping centru održan „Dan Italije u Beogradu“

Italijanski kulturni centrar promovisao je kurseve italijanskog jezika i kulturu Italije a lepote turističke ponude Italije su posetiocima na izvanredan način predstavili vodeće turističke agencije,  Kon Tiki i Big Blue.

Dan Italije posetili su i počasni gosti: Serđo Monti, Zamenik Ambasadora Italije u Beogradu koji se i obratio prisutnima, Fabricio Kosimi, Trgovinski ataše Ambasade Italije, Marija Savić, ispred Italijansko-srpske privredne komore i Irena Brajović, Direktor Konfindustrije – Udruženja italijanskih privrednika u Srbiji.

Serđo Monti, zamenk ambasadora Italije - Dan Italije
Serđo Monti, zamenk ambasadora Italije – Dan Italije

Veliku pažnju i simpatije publike izazvao je i muzički poklon organizatora Dana Italije- sjajan koncert italijanske muzike u izvođenju italijanskog umetnika Matije Zanate uz gitarsku pratnju Slobodana Bijelića, a nakon koncerta organizovanja je i projekcija videa „The Extraordinary Italian Taste“ .

Izveštaj: saopštenje za medije

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!